7 Μαρ 2014

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο κομμάτι τυρί κάτω από μούμια


Στην έρημο Τακλαμακάν στα βάθη της Κίνας κατά τη διάρκεια ανασκαφών οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα σπάνιο εύρημα, αφού ανακάλυψαν το αρχαιότερο τυρί στον κόσμο που χρονολογείται από το 1615 και βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση.


Οι επιστήμονες βρήκαν κομμάτια τυριού στο λαιμό και στο στήθος της γυναίκας και πιστεύουν ότι οι συγγενείς έθαβαν τους νεκρούς τους με τρόφιμα για να έχουν κάτι να φάνε όταν νιώσουν πείνα στον Κάτω Κόσμο.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ζεστό και ξηρό κλίμα της ερήμου, η στεγνή άμμος και η άγονη γη, προσφέρουν τις άριστες συνθήκες για μουμιοποίηση αλλά και για την συντήρηση του τυριού. Αρχαιολόγοι πήραν από δέκα τάφους της περιοχής οργανικά ευρήματα και τα ανέλυσαν στο εργαστήριο επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται πράγματι για τυρί το οποίο κατασκευάστηκε με την ίδια μέθοδο που κατασκευάζεται το κεφίρ, το ιστορικό γαλακτομικό προιόν των λαών του Καυκάσου.


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή