2 Απρ 2014

4 τρόποι για να μετατρέψετε την κακοτυχία σε καλοτυχία...


Ακούγεται παράλογο: Μπορεί κάποιος να γίνει πιο τυχερός; Κι όμως μπορεί. Σύμφωνα με το βιβλίο του ψυχολόγου Richard Wiseman «Luck Factor» (Παράγοντας τύχη), υπάρχουν τέσσερις αρχές που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να αυξήσει την τύχη στη ζωή του.

1) Μεγιστοποίηση των ευκαιριών

Διαισθητικά, είναι λογικό: αν κλειδωθείτε στο σπίτι σας, πόσες συναρπαστικές ευκαιρίες πρόκειται να σας συμβούν; Μάλλον ελάχιστες. «Οι τυχεροί άνθρωποι δημιουργούν, σημειώνουν και ενεργούν σύμφωνα με τις ευκαιρίες στη ζωή τους. Ορισμένοι τύποι προσωπικότητας είναι πιο τυχεροί, επειδή έχουν την τάση να δημιουργούν σενάρια που μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες και έτσι αυξάνουν την τύχη.

Ποιοι είναι πιο τυχεροί;

• Οι άνθρωποι που είναι εξωστρεφείς: περισσότερος χρόνος με άλλους, πιο ενδιαφέρουσες δυνατότητες,

• Οι άνθρωποι που δεν είναι νευρωτικοί: oι αγχωτικοί, ανήσυχοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να παρατηρήσουν και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες.

• Οι άνθρωποι που είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες: αν αντιστέκεστε στο νέο, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να σας συμβούν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

2) Ακούστε τα προαισθήματά σας

Οι τυχεροί άνθρωποι ενεργούν με τη διαίσθηση σε πολλούς τομείς της ζωής τους. «Οι τυχεροί άνθρωποι παίρνουν επιτυχημένες αποφάσεις, χρησιμοποιώντας τη διαίσθηση και τα συναισθήματά τους… Σχεδόν το 90 τοις εκατό των τυχερών ανθρώπων, δήλωσαν ότι εμπιστεύονται τη διαίσθησή τους όσον αφορά τις προσωπικές τους σχέσεις και σχεδόν το 80 τοις εκατό είπαν ότι διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στις επαγγελματικές επιλογές τους. Περίπου κατά 20 τοις εκατό περισσότερο οι τυχεροί άνθρωποι, σε σχέση με τους πιο άτυχους, χρησιμοποιούν τη διαίσθησή τους όσον αφορά σημαντικές οικονομικές αποφάσεις και πάνω από το 20 τοις εκατό χρησιμοποιούν τη διαίσθησή τους όσον αφορά τις επιλογές της σταδιοδρομίας τους».

Επίσης, οι τυχεροί άνθρωποι λαμβάνουν περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της διαίσθησής τους. Είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν στα προβλήματα με διαλογισμό, καθαρίζοντας το μυαλό τους και επιστρέφοντας στο πρόβλημα αργότερα ή βρίσκοντας ένα ήσυχο μέρος για να σκεφτούν.

3) Να περιμένετε την καλή τύχη

Εύκολο και απλό: αισιοδοξία. Είναι πιο πιθανό να δοκιμάσετε νέα πράγματα, να παρακολουθείτε τις ευκαιρίες και να πετυχαίνετε τους στόχους αν πιστεύετε ότι θα πάνε καλά. «Κατά μέσο όρο, οι τυχεροί άνθρωποι πίστευαν ότι υπήρχαν περίπου 90 τοις εκατό πιθανότητες να περάσουν υπέροχα στις επόμενες διακοπές τους και 84 τοις εκατό πιθανότητες να πετύχουν τουλάχιστον μία από τις φιλοδοξίες της ζωής τους…

«Οι τυχεροί άνθρωποι προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους, ακόμη και αν οι πιθανότητες επιτυχίας τους φαίνονται λίγες και επιμένουν στις αποτυχίες».

4) Μετατρέψτε την κακοτυχία σε καλοτυχία

Οι τυχεροί άνθρωποι δεν είναι πάντα τυχεροί, αλλά αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι άτυχοι άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το Luck Factor:

«Οι τυχεροί άνθρωποι βλέπουν τη θετική πλευρά της κακής τύχης τους. Είναι πεπεισμένοι ότι οποιαδήποτε κακοτυχία στη ζωή τους, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, θα λειτουργήσει για το καλύτερο. Οι τυχεροί άνθρωποι δεν δίνουν δεκάρα για την κακή τους τύχη. Κάνουν εποικοδομητικά βήματα για την πρόληψη της κακής τύχης στο μέλλον».

Παρεμπιπτόντως, ο Wiseman, ένας από τους πιο γνωστούς ψυχολόγους της Βρετανίας, με ειδικότητα στην Δημόσια Κατανόηση της Ψυχολογίας, δεν έκανε μόνο τις διαπιστώσεις, αλλά τις εφάρμοσε κιόλας, κάνοντας κάποιους …άτυχους, τυχερούς.


enallaktiki drasi

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή