26 Μαρ 2014

Μακάβρια Ανακάλυψη!!! Μούμιες που ταριχεύτηκαν ενώ οι άνθρωποι ήταν ακόμη ζωντανοί!!!


Όταν η βιομηχανία υλοτομίας άρχισε να προωθείται μέσα από τα δάση της Μανίλα κατά τον 19ο αιώνα, οι εργάτες έπεσαν πάνω σε μια μακάβρια ανακάλυψη: η περιοχή που είναι γνωστή ως Kabayan αποκαλύφθηκε ότι είναι η περιοχή διάφορων τεχνητών σπηλαίων, λαξευμένα στο βράχο και παραγεμισμένα με εκατοντάδες διατηρημένα ανθρώπινα πτώματα -που κάποια από αυτά χρονολογούνται χιλιάδων χρονών. 


Οι μούμιες είχαν τοποθετηθεί εκεί από τους Ibaloi, μια φυλή ιθαγενών των Φιλιππίνων στην επαρχία της Benguet, η οποίος εκτελούσε κάποτε ένα πολύπλοκο τελετουργικό για τους νεκρούς και σε ορισμένες περιπτώσεις, ανθρώπους που δεν ήταν ακόμα νεκροί, μερικοί από τους οποίους προφανώς άρχισαν να καταπίνουν ειδικά παρασκευάσματα για την ταρίχευση ενώ ήταν ακόμα ζωντανοί. Τα επεξεργασμένα πτώματα στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε χειροποίητες σκαλιστές σαρκοφάγους και ενταφιάστηκαν σε αυτούς τους κρυμμένους θαλάμους. 


Το Παγκόσμιο Ταμείο Μνημείων (WMF) και το Εθνικό Μουσείο έχουν εργαστεί μαζί με τους Ibaloi για την προστασία των σπηλαίων από βανδαλισμούς, λεηλασίες των εκθεμάτων και πολλές τοπικές κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει προγράμματα για την προώθηση της πολιτιστικής ευαισθητοποίησης των ιστορικών τόπων. Από το 2002, οι σπηλιές είναι ανοικτές για τους τουρίστες και οι Ibaloi εξακολουθούν να διεξάγουν θρησκευτικές τελετές εκεί ( αν και δεν συνεχίζουν πλέον την πρακτική της ταρίχευσης). 

aorata gegonota


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή