6 Μαρ 2014

Αυστραλοί ερευνητές δημιούργησαν υπερ-πανοπλία (Lorica) που κάνει όσους την φορούν σούπερ ήρωες..(Εικόνες)


Αν ο Batman και ο Iron Man ένωναν τις στολές τους το αποτέλεσμα θα ήταν κάτι τέτοιο.
Το Lorica, είναι μία πανοπλία υψηλής τεχνολογίας που πήρε το όνομά της από την πανοπλία που φορούσαν στις ρωμαϊκές λεγεώνες. Είναι κατασκευασμένο από ελαστικό υλικό και διαθέτει σύνδεση Wi - Fi και Bluetooth, κάμερα, μικρόφωνο και 52 αισθητήρες πίεσης που στέλνουν δεδομένα σε ένα εξωτερικό πρόγραμμα υπολογιστή.


Τη Lorica κατασκεύασε μια αυστραλιανή εταιρεία που ήθελε να μετατρέψει απλούς ανθρώπους σε σουπερήρωες. Η ιδέα πίσω από αυτό ήταν να επιτρέψει στους μαχητές των πολεμικών τεχνών να εξασκηθούν στο 100% των δυνατοτήτων τους.

Οπως εξηγεί ο Ντέιβιντ Πίσντεν, Διευθύνων Σύμβουλος της Unified Weapons Master που σχεδίασε την πανοπλία μιλώντας στο CNN: «μας έχουν κυριεύσει μηνύματα από εκατοντάδες ανθρώπους που εξασκούνται για 20 ή 30 χρόνια στις πολεμικές τέχνες με όπλα και δε μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους χωρίς να τραυματίσουν σοβαρά τον αντίπαλό τους»

Το κοστούμι αναπτύχθηκε σε 4 χρόνια από μια ομάδα μηχανικών των πολεμικών τεχνών και των μηχανικών χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία. Ένας από τους προγραμματιστές είναι σχεδιαστής πανοπλιών που βοήθησε στην κατασκευή περισσότερων από 2.500 πανοπλιών για την τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.»

Εκτός από την προφανή ρόλο της ως προστασία , βασικό χαρακτηριστικό της στολής είναι ένα σύνολο από 52 αισθητήρες πρόσκρουσης. Οταν χτυπηθεί, οι εν λόγω αισθητήρες μεταδίδουν δεδομένα μέσω Bluetooth ή Wi – Fi σε έναν υπολογιστή που διαβάζει πόσο δυνατό ήταν το χτύπημα και σε ποιο σημείο.

«Γνωρίζουμε τη ζημιά που θα συμβεί στον αντίπαλο αν δεν φορούσε τη στολή , και ο υπολογιστής μπορεί να την εμφανίσει σε πραγματικό χρόνο» εξηγεί ο Πίσντεν.





Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή