24 Φεβ 2014

Ο δούρειος ίππος μήπως ήταν πολιορκητική μηχανή;


Ότι οι Έλληνες κυρίευαν σε 10 χρόνια τις περιοχές που είχε στην επικράτειά της η Τροία φαίνεται και από τα παρακάτω λόγια του Αχιλλεα. Λεει ο Αχιλλέας:

«Με καράβια κάστρα δώδεκα πάτησα την Τροία ,κι πεζος, διαβαινοντας την καρπερή τρωάδα.»Άρα πήγε μετά την κατάληψη της τροιας στα γύρω μέρη.



Όταν αποβιβάστηκαν οι αχαιοί συνάντησαν αντίσταση (εκεί σκοτωθηκε και ο Πρωτεσίλαος) αλλά στην συνεχεία ανάγκασαν τους Τρώες μέσα από 4 μεγάλες μάχες να κλειστούν στα τείχη. Με την ενίσχυση των αμαζόνων και των Αιθιόπων έγινε ακόμη μια μεγάλη μάχη όμως ηττηθικαν και οι Πενθεσιλεια και Μέμνων σκοτώθηκαν από τον Αχιλλέα.

Αυτό αναφέρεται στην συνεχεία του έπους στην «αιθιοπιδα»του Αρκτίνου του Μιλησιου. Ύστερα από την ήττα των Αιθιόπων και των θάνατο του Αχιλλέα οι Τρώες δέχτηκαν ενίσχυση των Τευθρανων της Μυσιας υπό τον Ευρυπυλο οι οποίοι επίσης ηττήθηκαν και ο αρχηγός τους σκοτώθηκε. Και ο δούρειος ίππος μάλλον ήταν πολιορκητική μηχανή που έριξε το τοίχος. Δεν είχαν δει τοτε πολιορκητική μηχανή οι Τρώες.



Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή