24 Φεβ 2014

Το Μαντείο των Δελφών..και οι Κανόνες Διεθνούς Δικαίου για τον πόλεμο!!!


Το μαντείο των Δελφών επέβαλε πρώτο τους Κανόνες Διεθνούς Δικαίου για τον πόλεμο: Το μαντείο των Δελφών, έχοντας πάντα το ρόλο του...
συμφιλιωτή ανάμεσα στους αντιμαχόμενους, επέβαλλε τους πρώτους Κανόνες Διεθνούς Δικαίου, απαγορεύοντας στους αντιπάλους να καταστρέφουν τα υδραγωγεία, να μολύνουν τα πηγάδια και να σκοτώνουν τους αιχμαλώτους, η δε προσπάθειά του για την κατάπνιξη κάθε αιτίας πολέμου, έφθασε μέχρι του σημείου να απαγορεύσει κι αυτό ακόμη το τραγούδισμα των Ομηρικών Επών, επειδή θύμιζαν τον Τρωικό Πόλεμο.



 Ο ναός, άσυλο για όσους κατέφευγαν σε αυτόν, γυρεύοντας τη προστασία του Θεού, αποτέλεσε σύμβολο πνευματικής ελευθερίας, ενώ η υπόδειξη του μαντείου προς τους Σπαρτιάτες που ζούσαν κάτω από ολιγαρχικό καθεστώς, να κάνουν τους νόμους τους σύμφωνα με τη γνώμη και τη θέληση του λαού, γκρέμισε ουσιαστικά τον απολυταρχισμό, αναγνωρίζοντας το λαό σαν κυρίαρχη δύναμη και συνέβαλε στην δημιουργία μιας σωστής δημοκρατίας.



Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή