4 Απρ 2012

Ιπτάμενος πτερόσαυρος-ΒΑΜΠΙΡ;

Τα λείψανα μικρού παράξενου πτερόσαυρου βρέθηκαν στη Βόρεια Κίνα.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι τρεφόταν με έντομα, αλλά μια ιδιορρυθμία του οδήγησε τελικά τους επιστήμονες να αλλάξουν τη γνώμη τους και να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα έπινε το αίμα των.....
μεγαλύτερων δεινοσαύρων!

Ανακαλύφτηκε σε ανασκαφές στην Εσωτερική Μογγολία και έχει μήκος 90 εκατοστά, ενώ θεωρείται πως ζύγιζε περίπου 3-4 κιλά. Υπάρχουν επίσης πολλές ίνες από «μαλλιά» και από μαλακά μόρια. Το κρανίο του έχει συντριβεί και δεν μπορεί να παρέχει πλήρη εικόνα του πλάσματος. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν είχε μακρύ ράμφος σαν άλλους ιπτάμενους δεινόσαυρους, οι οποίοι τρώγανε έντομα.

Έτσι προέκυψε η θεωρία ότι το πλάσμα τρεφόταν με το αίμα των άλλων δεινοσαύρων... Φυσικά, όταν πρόκειται για πλάσματα που έζησαν τόσο καιρό πριν και που έχουμε τόσο ελάχιστα απομεινάρια, καμία θεωρία δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή