6 Οκτ 2011

Έτοιμη η νέα «Κιβωτός του Νώε»

Κάψουλα σωτηρίας για σεισμούς και τσουνάμι
Η New Cosmopower, μια μικρή ιαπωνική εταιρεία, δημιούργησε μία πλωτή κάψουλα που θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις σεισμού ή τσουνάμι. Μετά τις καταστροφικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια του σεισμού Tohoku τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η κάψουλα «Noah» έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει τη ζωή σε ενδεχόμενη άλλη μεγάλη βιβλική καταστροφή όπως η τελευταία.

Η φωτεινή κίτρινη κάψουλα, που είναι κατασκευασμένη από ενισχυμένο fiberglass, μπορεί να φιλοξενήσει έως και....
τέσσερις ενήλικες και είναι ανθεκτική στο νερό και τη φωτιά. Διαθέτει επίσης ένα φινιστρίνι, αεραγωγούς, καθώς και ένα φωτεινό περίβλημα για εύκολη αναγνώριση στο νερό. Η ίδια η εταιρεία χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ένα κίτρινο καταφύγιο είναι πιθανό να βρεθεί λόγω της υψηλής φωτεινότητάς του στη θάλασσα».

Η εξωτερική της επιφάνεια είναι επίσης ιδιαίτερα ισχυρή, μιας και είναι ανθεκτική σε χτυπήματα και κατολισθήσεις.

Η κάψουλα του Νώε είναι διαθέσιμη από τη εταιρεία, η οποία είναι επίσης στο στάδιο της ανάπτυξης μιας κάψουλας, της UFO, που θα δύναται να φιλοξενήσει έως και 12 ενήλικες.



Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή