25 Οκτ 2011

Ιθαγενείς του Αμαζονίου πετούν βέλη σε τουρίστες [βίντεο]

Ένα νέο βίντεο που δημοσιεύεται από την περουβιανή κυβέρνηση δείχνει μια τυχαία συνάντηση μεταξύ τουριστών σε ένα μηχανοκίνητο σκάφος και μίας φυλής του Αμαζονίου που ονομάζεται Mashco-Piro. Το βίντεο δείχνει τουλάχιστον ένα μέλος της φυλής να ρίχνει βέλη στους τουρίστες. Η συγκεκριμένη φυλή είναι από τις ελάχιστες που δεν έχουν καμία επαφή με τον πολιτισμό.
Το γεγονός, το οποίο είχε αναφερθεί από το National Geographic, καταγράφηκε από...
τους ταξιδιώτες κατά μήκος του Ποταμού Manu, έναν από τους πολλούς παραποτάμους στη λεκάνη του Αμαζονίου. Στο βίντεο, οι ταξιδιώτες συζητούν μεταξύ τους για το εάν θα πλησιάσουν, αποχωρήσουν ή να αφήσουν τα δώρα τους (τρόφιμα και ρούχα), μέχρι τη στιγμή που αναχωρούν πανικόβλητοι. Τελικά, ένα μέλος της φυλής πετάει ένα βέλος προς την κατεύθυνσή τους.

Η συνάντηση υπογραμμίζει τους κινδύνους και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν, όταν ο σύγχρονος κόσμος και οι αυτόχθονες λαοί έρχονται σε σύγκρουση. Επίσης εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το τι γίνεται για να διατηρηθεί η κουλτούρα των γηγενών της περιοχής του Αμαζονίου.




Αν και μπορεί να φαίνεται ότι οι τουρίστες είναι αυτοί που κινδυνεύουν, η φυλή των  Mashco-Piro θα αντιμετωπίσει καταστροφικές συνέπεις καθώς αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τον τρόπο ζωής τους.


Οι αρχές δεν ξέρουν ακριβώς γιατί η φυλή έχει εμφανίζεται πιο συχνά στην περιοχή, αλλά αυτό μπορεί να σχετίζεται με την άνοδο στην παράνομη υλοτομία, κάτι που αποτελεί ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα στον Αμαζόνιο. Επίσης, χρυσοθήρες και ομάδες εξερεύνησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο αποτελούν μια συνεχής απειλή για τις ιθαγενείς λαούς καθώς όταν τους συναντούν, τους πυροβολούν και τους σκοτώνουν.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή