23 Απρ 2011

Η γυναίκα που αυτο-χαστουκίζεται από το εξωγήινο χέρι της

http://www.newsit.gr/files/Image/21-01-11/resized/XERI1_631_355.jpg
Μία εγχείριση για την επιληψία την άφησε με ανεξέλεγκτο αριστερό χέρι και πόδι και εκτός του ότι αυτοτραυματίζεται με χαστούκια, πολλές φορές ''ανεξαρτητοποιείται'' και το πόδι της που αντί να στρίψει δεξιά στρίβει αριστερά και η γυναίκα κάνει κύκλους.
Πρόκειται για την 55χρονη Karen Byrne από το New Jersey, που υποφέρει από το σπάνιο σύνδρομο του ''εξωγήινου χεριού'' , που σημαίνει σε απλά λόγια ότι το αριστερό της χέρι και το αριστερό της πόδι συμπεριφέρονται σαν να ελέγχονται από εξωγήινη νοημοσύνη.



Όλα ξεκίνησαν όταν στα 27 της χρόνια υποβλήθηκε σε επέμβαση ελέγχου της επιληψίας που εκδηλώθηκε όταν ήταν 10 χρονών.
''Άρχισα να συνειδητοποιώ τι μου συμβαίνει αφού έχανα συνεχώς πράγματα από την τσάντα μου που τα πετούσε από μόνο του το αριστερό μου χέρι.Πήγα στον γιατρό που διέκοψε αμήχανος την εξέταση ρωτώντας με γιατί ξεκουμπώνω το πουκάμισο μου, κάτι που έκανε από μόμο του το ''αυτονομημένο αριστερό μου χέρι''.
Η συνέχεια ήταν χειρότερη γιατί μόλις κουμπώθηκε με το δεξί χέρι, το αριστερό ''θύμωσε'' και αφού την χτύπησε στο πρόσωπο την ξαναξεκούμπωσε και τότε ο γιατρός κάλεσε εξειδικευμένους συναδέλφους του για βοήθεια.
Η Karen έκοψε το κάπνισμα διότι το αριστερό της χέρι έσβηνε τα τσιγάρα που μόλις ειχε ανάψει και αφήσει στο τασάκι.
Τώρα η κατάσταση της έχει κάπως βελτιωθεί με φαρμακευτική αγωγή αφού προηγουμένως διαγνώστηκε ότι στον εγκέφαλό της, μετά την εγχείριση, τα δύο ημισφαίρια που τον αποτελούν δεν επικοινωνούσαν αλλά ''πάλευαν'' για την επικράτηση.
Ο δημοσιογράφος του BBC, που της πήρε συνέντευξη, είπε ότι στο τέλος την αποχαιρέτησε με δύο ξεχωριστές χειραψίες.
 

http://www.eglimatikotita.gr/2011/01/blog-post_7366.html

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή