27 Απρ 2011

Το Συμπαν: Περα απο το Big Bang (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)Gr-Subs

Το αίτημα των ανθρώπων να καταλάβουν τον κόσμο έχει μια μακροχρόνια και σεβαστή ιστορία. Αλλά το αληθινό δέος από αυτή την προσπάθεια της κατανόησης της Φύσης είναι ότι αν και ερχόμαστε με ένα ελλιπές σύνολο εργαλείων, μπορούμε να φτιάχνουμε θεωρίες που να είναι εντυπωσιακά ακριβείς και αποτελεσματικές.

Πάνω από 70 χρόνια αφότου υποστήριξε ο Αϊνστάιν ότι το....
πιο ακατανόητο πράγμα για τον Κόσμο είναι ότι ήταν κατανοητό, το σχόλιό του ισχύει ακόμα και σήμερα.
Τα πρώτα χρόνια της κοσμολογίας ήταν μεθυστικές εποχές. Αφ' ενός, τα σύνορα της παρατήρησης και της μέτρησης ωθούνταν προς τα έξω με ένα απίστευτο ρυθμό, δείχνοντας ότι το σύμπαν ήταν μια δυναμική και εξελισσόμενη θέση. Αφ' ετέρου, η εφαρμογή των νέων κβαντικών θεωριών έδινε μια συγκεκριμένη εικόνα για το πώς συντέθηκαν τα στοιχεία στο πρώιμο σύμπαν, και μαζί με τη νέα θεωρία της βαρύτητας του Αϊνστάιν, έδωσε μια καταπληκτική εικόνα και ιστορία του Κόσμου.
Ακόμα αυτή η νέα "κοσμολογία" ήταν ένας οριακός τομέας της επιστήμης, επειδή η σύγκριση των αριθμών της παρατήρησης και της θεωρίας ήταν δαιμονικά δύσκολη. 

α βράνη με παράξενη φυσική, διαφορετική από τη δική μας, ορίζει το ένα άκρο της 5ης διάστασης.
3. Άλλες βράνες κινούνται μέσα στην 5η διάσταση.
Πως υφίστανται οι μεμβράνες (branes) στην 5η διάσταση και δημιουργούν το Εκπυροτικό Σύμπαν
2. Μια άλλη 
βράνη 
προορισμένη 
να 
γίνει το 
σημερινό 
σύμπαν μας, 
ορίζει
το άλλο άκρο 
της 5ης 
διάστασης.
4. Όταν μια η
βράνη 
κτυπά με 
δύναμη
την δική "μας" 
βράνη, τότε
γεννάται το 
σύμπαν 
στο οποίο 
ζούμε.

Δείτε το βίντεο

Για ελληνικούς υπότιτλους,κάντε κλικ στο κουμπάκι του video player που γράφει Cc.Aπό εκεί μπορείτε να επιλέξετε σε ποια γλώσσα θέλετε να βάλετε τους υπότιτλους.


http://anekshghtakaiapokryfa.blogspot.com/

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή