5 Μαΐ 2014

Βρέθηκε το ελιξίριο νεότητας και είναι...


Τα ηλικιωμένα ποντίκια στα οποία έγινε μετάγγιση αίματος από νεαρά ποντίκια έγιναν πιο δυνατά και παρουσίασαν καλύτερη ψυχολογία από αυτά στα οποία είχε μεταγγιστεί αίμα από ηλικιωμένα ζώα ή ποντίκια.

Aν στα 86 του χρόνια ο Μίκι Μάους αισθάνεται... γέρος, τότε οι επιστήμονες του έχουν καλά νέα μιας και ένα πείραμα φαίνεται πως επιβεβαιώνει μια παλιά δοξασία, η οποία θέλει το αίμα νεαρών ατόμων να δρα σαν ένα είδος ελιξίριου νεότητας.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, τα ηλικιωμένα ποντίκια στα οποία έγινε μετάγγιση αίματος από νεαρά ποντίκια έγιναν πιο δυνατά και παρουσίασαν καλύτερη ψυχολογία από αυτά στα οποία είχε μεταγγιστεί αίμα από ηλικιωμένα ζώα ή ποντίκια.

Μάλιστα σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα ποντίκια στα οποία μεταγγίστηκε αίμα από νεότερα ποντίκια βελτίωσαν τις επιδόσεις τους σε τεστ μνήμης και μάθησης. Σε ένα από αυτά για παράδειγμα, έπρεπε να θυμηθούν τη θέση μιας κρυμμένης πλατφόρμας που βρίσκεται μέσα σε μια δεξαμενή. Αυτά τα ποντίκια τα πήγαν καλύτερα σε σχέση με τα ποντίκια στα οποία έγινε μετάγγιση από αίμα ηλικιωμένων ποντικιών.

«Don't try this at home», δηλαδή «Μην το δοκιμάσετε σπίτι σας» είπε για την ανακάλυψή του, αστειευόμενος, ο επιστήμονας Saul Villeda του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι επί του παρόντος οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που υπάρχει στο νεανικό αίμα που κάνει τη διαφορά.

Ας ελπίσουμε πάντως να βρεθεί το «κλειδί» και κάποια στιγμή να μπορεί να εφαρμοστεί και στον άνθρωπο...
 protothema.gr

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή