20 Απρ 2011

Αμερικανός συγγραφέας: Ο Kennedy δολοφονήθηκε γιατί ζητούσε πληροφορίες για UFO

Δύο επιστολές που είχε απευθύνει λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ John F Kennedy στον τότε ρεπουμπλικάνο αρχηγό της CIA  John McCone και προς το διευθυντή της NASA αποκάλυψε ο συγγραφέας  William Lester στο πλαίσιο της ερευνάς του για το βιβλίο του «Η γιορτή της ελευθερίας. O JFK και τα νέα σύνορα».
Ο Lester είπε πως η CIA του αποδέσμευσε τις δύο επιστολές ύστερα από....
αίτημα του ίδιου και σύμφωνα με το νόμο περί ελευθερίας για την πληροφόρηση (Freedom of Information Act). Το ενδιαφέρον όμως γύρω από τις δύο επιστολές του JFK οι οποίες είχαν σταλθεί στις 12 Νοεμβρίου του 1963 αφορούσαν την πληροφόρηση για τα φαινόμενα των αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων ενώ στη δεύτερη επιστολή ο τότε πρόεδρος ζητούσε να διερευνηθούν οι πιθανότητες συνεργασίας με τη Σοβιετική Ένωση στα προγράμματα εξερεύνησης του διαστήματος μεταξύ αυτών και επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη.
Το ενδιαφέρον του Kennedy αναφορικά με τo φαινόμενοo των UFO είχε να κάνει και την ανησυχία του -καθώς πολλά από αυτά εμφανίζονταν πάνω από την ΕΣΣΔ- μήπως οι Σοβιετικοί εκλάμβαναν αυτά ως αμερικανική τεχνολογία που τους κατασκόπευε. «Νομίζω πως ένας από τους λόγους που ήθελε ο ίδιος να γίνει κάτοχος αυτών των πληροφοριών» εξηγεί ο Lester «και να τις πάρει από τη δικαιοδοσία της NASA, είναι πως ήθελε να πάει τις αναφορές αυτές στους Σοβιετικούς και τους πει, ορίστε ούτε και εμείς έχουμε ιδέα για το τι είναι αυτά τα πράγματα, άρα δεν είμαστε εμείς αυτοί που νομίζετε ότι προκαλούμε».
Ο ίδιος ο Lester ισχυρίζεται πως στις δύο αυτές επιστολές (κυριότερα στην πρώτη) πρέπει να αναζητηθεί ο λόγος για τη δολοφονία του Kennedy, καθώς κάποιοι δεν ήθελαν ο πρόεδρος να λάβει γνώση γύρω από τα θέματα των UFO ή ενδεχομένως δεν ήθελαν τη συνεργασία με την ΕΣΣΔ σε ότι αφορά τα διαστημικά προγράμματα.
Η πρώτη επιστολή πάντως έρχεται να «δέσει» με το λεγόμενο «καμένο υπόμνημα» όταν ο ερευνητής αγνώστων φαινομένων Timothy Cooper ισχυρίστηκε πως έλαβε το 1999 από μια άγνωστη πηγή στη CIA, αλλά η αυθεντικότητα του εγγράφου αυτού δεν διαπιστώθηκε ποτέ. Όπως και να έχει πάντως  η άγνωστη πηγή στη CIA που έστειλε το «καμένο υπόμνημα» στον Cooper είπε πως δούλευε για την υπηρεσία μεταξύ 1960 και 1974 και κατάφερε να τραβήξει το έγγραφο αυτό από μια φωτιά όταν η CIA έκαιγε κάποια από την πλέον κρίσιμης σημασίας αλληλογραφία της.
Το υπόμνημα αυτό, το οποίο δεν έχει ημερομηνία φέρεται πως είναι επιστολή του McCone προς άγνωστους αποδέκτες κάνοντας λόγο για τον Lancer –ο κωδικός του JFK στις μυστικές υπηρεσίες- αναφέροντας σε ένα σημείο: «Όπως ξέρετε ο Lancer έκανε κάποιες έρευνες σχετικά με δραστηριότητές μας τις οποίες δεν μπορούμε να επιτρέψουμε. Παρακαλώ όπως υποβάλλετε τις απόψεις σας όχι αργότερα από τον Οκτώβριο. Οι ενέργειές σας στο θέμα αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνέχεια αυτής της ομάδας». Ο τωρινός κάτοχος του «καμένου υπομνήματος» ο οποίος το αγόρασε από τον Cooper το 2001, δήλωσε πως όταν ο JFK άρχισε να κάνει ερωτήσεις για τα UFO η υπηρεσία τον «έθεσε εκτός».
Αν και η εικασίες για τους λόγους της δολοφονίας του JFK είναι πολλές οι συγκεκριμένες επιστολές προσθέτουν ακόμη μια στην ήδη μεγάλη λίστα. Πάντως μια από τις εκδοχές που φαίνεται ότι συγκεντρώνει και τη μεγαλύτερη πιθανότητα για τη δολοφονία του Kennedy, όπως υποστηρίζουν αρκετοί, είναι η προεδρική εντολή 11110 (Executive Order 11110) η οποία εκδόθηκε στις 4 Ιουνίου του 1963 και σύμφωνα με αυτή ο πρόεδρος έδινε εντολή στον υπουργό οικονομικών, όποτε ο τελευταίος έκρινε σκόπιμο να προχωρά στην τύπωση χρήματος –άτοκα- εκτός του ελέγχου της κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve).
Για την ιστορία ο John Kennedy ζητούσε από τον John McCone την αναφορά του τόσο για τους φακέλους των UFO όσο και για τις πιθανότητες συνεργασίας με την ΕΣΣΔ στο διάστημα το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 1964. Δεν ήταν όμως γραφτό να πάρει τις αναφορές αυτές ποτέ στα χέρια του καθώς δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1963, μόλις δέκα ημέρες μετά την αποστολή των αιτημάτων αυτών. 
 Image
Το έγγραφο που αποδέσμευσε η CIA όπου ο πρόεδρος Kennedy ζητούσε από την υπηρεσία πληροφορίες για τις εμφανίσεις UFO
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή