30 Μαρ 2014

ΣΟΚ στη Βρετανία- Νοσοκόμος σκότωσε 3 ασθενείς και προσπάθησε να δηλητηριάσει άλλους 25

Ένας Βρετανός νοσοκόμος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τουλάχιστον τρεις ασθενείς σε ένα νοσοκομείο κοντά στο Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία και αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συνολικά 18 ασθενείς του Νοσοκομείου Στέπινγκ Χιλ, στο Στόκπορτ, δηλητηριάστηκαν σκόπιμα με μολυσμένους ορούς τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2011 και οι οκτώ από αυτούς κατέληξαν.


Ο Βικτορίνο Τσούα, 48 ετών, πατέρας δύο παιδιών, κατηγορείται για τρεις από τους θανάτους αυτούς, μιας γυναίκας 44 ετών και δύο ανδρών ηλικίας 71 και 83 ετών. Ο νοσοκόμος, που κατάγεται από τις Φιλιππίνες, είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2012 αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Σε βάρος του έχει ασκηθεί επίσης δίωξη για βαριές σωματικές βλάβες και απόπειρα δηλητηρίασης συνολικά 25 ασθενών.

"Ο νους μας στρέφεται στους ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν σκοπίμως και στις οικογένειές τους. Μέσα σε τρία χρόνια πραγματοποιήσαμε πολλές εξονυχιστικές έρευνες και συμβουλευτήκαμε πολλούς ειδικούς. Καταλήξαμε να κατηγορήσουμε τον Βικτορίνο Τσούα για πολύ σοβαρά αδικήματα", δήλωσε ο Στιβ Χέιγουντ, ο υποδιευθυντής της αστυνομίας του Μάντσεστερ.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή