4 Απρ 2014

Δολοφόνοι με Καννιβαλιστικά Ένστικτα...


Ένας Γάλλος κρατούμενος αφού σκότωσε ένα συγκρατούμενό του τον άνοιξε με σκοπό να του ξεριζώσει την καρδιά για να την φάει. Ωστόσο, φαίνεται δε ότι δεν σκάμπαζε και πολλά από ανατομία με αποτέλεσμα να του φάει τον... πνεύμονα. Ο Νίκολας Κοκέιν εμφανιζόμενος στο δικαστήριο της πόλης Rouen της Νορμανδίας παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον Τιερί Μπουντρό το Γενάρη του 2007 αφού τον γρονθοκόπησε και τον μαχαίρωσε με ένα ψαλίδι του προκάλεσε ασφυξία με μια σακούλα σκουπιδιών. Έπειτα, ο 39χρονος τον άνοιξε στα δύο με μια λεπίδα από ξυράφι, και αφού έβγαλε ένα παΐδι για να διευκολυνθεί ώστε να βρει τη καρδιά έβγαλε τον πνεύμονα νομίζοντας ότι του ξερίζωσε τη καρδιά. Μάλιστα, κατηγορείται ότι έφαγε μέρος του πνεύμονα και τηγάνισε το υπόλοιπο κομμάτι σε ένα αυτοσχέδιο κουζινάκι στο κελί του. Όπως είπε ήθελε "να του βγάλει την ψυχή". Ο 39χρονος ήταν υπό κράτηση και περίμενε να δικαστεί για ένοπλη ληστεία και την Πέμπτη αναμένεται η ετυμηγορία για το ανατριχιαστικό έγκλημα.


Ας πάμε όμως και λίγο πιο πίσω στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωποφαγίας:

ΘΑΣΟΣ. Τον Αύγουστο του 1996, ο φοιτητής της Νομικής Θεόφιλος Σεχίδης δολοφόνησε διαδοχικά πατέρα, μάνα, αδελφή, γιαγιά και θείο. Τους έκοψε κομματάκια, αφαίρεσε τα μυαλά από τα κρανία τους, τα τοποθέτησε στο ψυγείο και μετά πέταξε τα υπόλοιπα μέλη τους σε αλσύλλιο της Θάσου και σε ένα σκουπιδότοπο. Οπως ήταν αναμενόμενο, τα ΜΜΕ επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στο αν ο Σεχίδης έφαγε ορισμένους από τους εγκεφάλους της οικογενείας του, ή όχι. Το μυστήριο δεν διαλευκάνθηκε ποτέ: "Απολογία κανίβαλου" -γράφει η "Απογευματινή" (10.8.1996)- "Ηθελα να φάω τα μυαλά τους, τα έβαλα στο ψυγείο, αλλά ήταν χαλασμένα". Ο "Αδέσμευτος", της ίδιας μέρας, όμως, είχε άλλη άποψη: "Κτήνος με μυαλό ξυράφι", "Τον κάλεσαν για να τον συνετίσουν κι αυτός τους έφαγε". Το "Εθνος" της μεθεπομένης προσπάθησε να φωτίσει το θέμα μέσα από τη μαρτυρία αξιωματικού της Ασφαλείας. "Μου είπε ότι του αρέσει το ανθρώπινο κρέας και κατά προτίμηση το συκώτι". Αλλα μέσα, ωστόσο, επέμεναν ότι ο Σεχίδης δεν είναι καν κρεοφάγος. "To κρέας είναι ανθυγιεινό", υποτίθεται ότι τους δήλωσε, ζητώντας να του φέρουν φρέσκο γάλα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μικρέμπορας ναρκωτικών Ντάνιελ Ράκοβιτς είχε πολλά σαδιστικά βίτσια. Μια νύχτα του 1989, στο διαμέρισμά του στο Ηστ Σάιντ, κάτι δεν πήγε καλά στη διάρκεια της ερωτικής του μανίας και η κοπέλα του, Μόνικα Μπίρλ, ξεψύχησε. Τι να κάνει; "Της έκοψα το κεφάλι και το έβρασα. Εφτιαξα σούπα με τα μυαλά της και έφαγα", δήλωσε όταν τον συνέλαβαν.

ΣΟΡΒΟΝΗ. Ενας ιάπωνας γιος βιομηχάνου, ο Ισέι Σαγκάουα, σπούδαζε στο Παρίσι στις αρχές του '80. Ενα βραδάκι κάλεσε στο δωμάτιό του μια ολλανδέζα συμφοιτήτρια του, την άτυχη Ρένη Χάρτεβελτ, να κουβεντιάσουν για λογοτεχνία - ήταν, άλλωστε, το κοινό τους ενδιαφέρον. Ο Ισέι για λόγους που εξήγησε σε ένα βιβλίο που έγραψε αργότερα, σκότωσε τη φίλη του, ασέλγησε στο πτώμα της και μετά τσιμπολόγησε λίγο από τη μύτη και το στήθος της. "Ούτε μύριζε, ούτε είχε κάποια ιδιαίτερη γεύση. Ελιωνε στο στόμα σαν ωμός τρυφερός τόνος", έγραψε στο μπέστ-σέλερ του ο Σαγκάουα. Ως γόνος αστικής οικογενείας, ο κανίβαλος λογοτέχνης, το 1984, απελάθηκε στην Ιαπωνία και μπήκε σε ψυχιατρείο. Εκτοτε σπάει τα ταμεία πουλώντας ιστορίες ανθρωποφαγίας. Πώς γίνεται; "Οι Ιάπωνες θεωρούν πως το θύμα του, η Ολλανδέζα, ήταν κάτι λιγότερο από άνθρωπος", εξηγεί ένας ειδικός στους "Σάντεϊ Τάιμς". "Θα ήταν πολύ διαφορετικά αν είχε φάει μια συμπατριώτισσά του..."

ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ. Το γλέντι ολοκληρώθηκε με ένα αποτρόπαιο τσιμπούσι. Τον Αύγουστο του 1994, μια συντροφιά Ρώσων, στην πόλη Αρτεμ, κοντά στο Βλαδιβοστόκ, αφού κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, άρχισε να αλληλοτρώγεται στην κυριολεξία. Συγκεκριμένα οι μισοί μαγείρεψαν τους υπόλοιπους.

ΚΟΡΕΑ. Το 1994, οι Νοτιοκορεάτες είχαν αναστατωθεί όταν πληροφορήθηκαν ότι μια σπείρα συμπατριωτών τους είχε καταβροχθίσει ήδη πέντε ανθρώπους και σκόπευε να συνεχίσει με εκατοντάδες άλλους πλούσιους πελάτες ενός πολυκαταστήματος της Σεούλ. Οι αρχές ανέφεραν ότι η εξαμελής συμμορία διάλεγε τα θύματά της από το πελατολόγιο (1.200 άτομα) της επιχείρησης.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ. Η αστυνομία της Αλμα Ατα, στις 15.8.1999, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις νεαρούς κανιβάλους. Οπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός, οι νεαροί, πρώην υπάλληλοι ψυχιατρείου, σκότωσαν και στη συνέχεια έφαγαν επτά πόρνες, τις οποίες είχαν προηγουμένως οδηγήσει σε ένα σπίτι και τις είχαν κοιμίσει με υπνωτικά χάπια. Από τις σάρκες τους έφτιαξαν "πελμένι", ένα φαγητό της Σιβηρίας με ζυμαρικά και (φυσικά) κρέας.

Τετάρτη 03 Δεκεμβρίου 2003 - 10:59 ('Ωρα Λονδίνου)
Στο εδώλιο ο «κανίβαλος» Ο Μέιβες εντόπισε το θύμα του μέσω αγγελίας που δημοσίευσε στο Ίντερνετ Μια μοναδική και ταυτόχρονα ανατριχιαστική υπόθεση εκδικάζεται σε δικαστήριο του Βερολίνου, στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο σαρανταχρονος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών 'Αρμιν Μέιβες, κατηγορούμενος για δολοφονία και κανιβαλισμό. 

Ο Μέιβες σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα παραδέχθηκε ότι σκότωσε το θύμα και έφαγε κομμάτια από το σώμα του. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για φόνο αλλά για...κανιβαλισμό κοινή συναινέσει. 'Αρμιν Μέιβες, ο «κανίβαλος» της Γερμανίας Η ιστορία ξεκίνησε με μια αγγελία που δημοσίευσε ο Μέιβες σε ιστοσελίδα του Ίντερνετ στην οποία ανταλλάσσουν απόψεις χρήστες με ανάλογα γούστα. Ζητούσε κάποιον που θα ηταν διατεθειμένος να... φαγωθεί. Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά το άτομο αυτό βρέθηκε και ήταν ο 43χρονος Μπερντ-Γιούργκεν Μπράντες. 

Οι δύο ανδρες... προχώρησαν, κοινή συναινέσει, στον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων του εθελοντή, τα οποία κατανάλωσαν από κοινού. Στη συνέχεια ο Μέιβες, μετά από έκκληση του -ήδη ετοιμοθάνατου- «συνεργάτη» του, τον σκότωσε και άρχισε να τον τρώει. Όλη η μακάβρια διαδικασία είναι καταγεγραμμένη σε βιντεοταινία. Και όπως λένε οι συνήγοροι του Μέιβες, σε αυτή βρίσκονται όλες οι αποδείξεις ότι ο κανιβαλισμός είχε την πλήρη συναίνεση του θύματος και επομένως -καταλήγουν- δεν υπάρχει έγκλημα. Ο ανταποκριτής του BBC στο Βερολίνο σημειώνει ότι η υπόθεση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη από νομικής πλευράς καθώς ο κανιβαλισμός δεν προβλέπεται ως έγκλημα στο γερμανικό ποινικό δίκαιο και από τη στιγμή που το θύμα συναίνεσε δεν στοιχειοθετείται δολοφονία. Πάντως, οι εισαγγελικές αρχές θα ζητήσουν να καταδικαστεί ο κ. Μέιβες σε ισόβια κάθειρξη, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ επικίνδυνος για να αφεθεί ελεύθερος. 
πηγή : Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ακόμη: Ο 26χρονος guilaume potiez, από τη Λιέγη του Βελγίου, εξομολογήθηκε ότι στραγγάλισε τον 38χρονο philippe van der stratenwaillet και στη συνέχεια μαγείρεψε ένα τμήμα του σώματός του και το έφαγε. Ο potiez ήθελε να τιμωρήσει τον μέχρι πρότινος φίλο του, επειδή έριξε φως στη γενοκτονία της Ρουάντα. Γεννημένος στο Μπουρούντι, ο potiez ισχυρίστηκε ότι ο κανιβαλισμός του ήταν εμπνευσμένος από αφρικανικές τελετουργίες. 

Ο 33χρονος georg hasselburg, από το Μόναχο της Γερμανίας, παραδέχτηκε ότι έφαγε τα εντόσθια του 81χρονου εραστή του, αλλά απέμενε ότι αυτός πέθανε από φυσικό θάνατο. Τελικά του φορτώθηκε η κατηγορία του φόνου και του κανιβαλισμού του ανθρώπου με τον οποίο διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις επί δεκαπέντε χρόνια. Ο 36χρονος Rodney hines έκλεψε τα αποτεφρωμένα υπολείμματα τεσσάρων ανθρώπων από μια τεφροδόχο στο κοιμητήριο του chico της Καλιφόρνια και τα έφαγε ελπίζοντας ότι έτσι θα κέρδιζε την αιώνια ζωή. Όπως είπε στην αστυνομία, ρούφηξε λίγη στάχτη από τη μύτη του, ενώ διασκόρπισε την υπόλοιπη μέσα στο φαγητό του. 

Ο joseph garner, 37 χρονών από την ιντιανάπολη των ηπα, κάρφωσε τον 76χρονο πατέρα του paul στην πλάτη κι αφού διαμέλισε το σώμα του έφαγε ένα τμήμα του εγκεφάλου του. Σύμφωνα με την αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να ελευθερώσει το πνεύμα που κρυβόταν μέσα στο κρανίο του πατέρα του. «άκουγε αυτό το διαβολικό πνεύμα, που του έλεγε να το βοηθήσει να ελευθερωθεί», δήλωσε η αστυνομία. 

Μουσουλμάνοι αντάρτες, στις 4 απριλίου του 1995, έσφαξαν 53 ανθρώπους και ισοπέδωσαν το χωριό τους στο νησί Mindanao των Φιλιππίνων. Σύμφωνα με τον 50χρονο fancisco babor, έναν από τους λίγους χωρικούς που κατάφεραν να ξεφύγουν και να γλιτώσουν το βέβαιο θάνατο, οι αντάρτες αποκεφάλισαν έναν νεαρό, γύρω στα 14, έθαψαν το κεφάλι και τα εντόσθια του κι έκαναν κιμά το υπόλοιπο κρέας του, τρώγοντας ένα τμήμα του ωμό και το υπόλοιπο ψητό. Αυτή η μακάβρια ιστορία υποστηρίχτηκε κι από άλλους αυτόπτες μάρτυρες. 

Η filita malishipa, μια ηλικιωμένη γυναίκα από το solwezi της ζαμπία, παρέδωσε τον εαυτό της στις αρχές παραδεχόμενη ότι δολοφόνησε επτά από τα εννέα παιδιά της κι έφαγε τη σάρκα τους σε μια τελετή μαύρης μαγείας που κληρονόμησε από τη μητέρα της. Έκανε τις δολοφονίες με τη βοήθεια του άνδρα της, χρησιμοποιώντας έναν δαίμονα που ονομάζεται tuyobela. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι απέκτησε τη δύναμή της ικανότητας να κάνει τους ανθρώπους νάνους. Στο μεταξύ επέδειξε τη μαγεία της στο δικαστήριο με μια αλοιφή χάρη στην οποία η malishipa ταξίδεψε 700 χλμ, στην πρωτεύουσα λουσάκα για να δει το ένα από τα δύο ζωντανά παιδιά της. Τελικά καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση για μαγεία, εφόσον ήταν πολύ δύσκολο να αποδειχτεί η κατηγορία της δολοφονίας. 

navagos

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή