8 Απρ 2014

Η Πραγματική Ιστορία του Εξπρές του Μεσονυκτίου!!!


Το 1970 Ο 22άχρονος Αμερικανος Φοιτητής Μπίλι Χέϊς επισκέπτεται την Τουρκία. Κατά την αναχώρησή του ,στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, η αστυνομία ανακαλύπτει πως ο νεαρός Αμερικανός Τουρίστας κρύβει στα εσωρουχά του μικροποσότητα Χασίς.

Αμέσως ανακρίνεται και συλλαμβάνεται . Στην συνέχεια ακολουθεί ένας Γολγοθάς που κανένας μέχρι τότε δεν μπορούσε να φανταστεί.

Ο Χέις καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλάκισης και εκτίει την ποινή του στις Φυλακές της Πόλης. Εκεί ακολουθούν Βασανισμοί και εξευτελισμοί από σαδιστές δεσμοφύλακες.
Ο Μπίλι Χέις προσλαμβάνει έναν Δικηγόρο ο οποίος όμως τον πρόδωσε επειδή ήταν διεφθαρμένος. Επίσης οι Δικαστές που δίκασαν τον Χέις ήταν διεφθαρμένοι και προκατελημένοι εναντίον του. Μόνο του Στήριγμα σε αυτήν την Ιστορία ήταν η κοπέλα του και οι γονείς του.

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Ο Χέις, δεν ακολούθησε κάποιο εμπνευσμένο σχέδιο, αλλά απέδρασε δέρνοντας τους φρουρούς και κλέβοντας ό,τι βρήκε μπροστά του. Αφού χτύπησε τους φρουρούς που βρίσκονταν στην πτέρυγά του, φόρεσε τα ρούχα του ενός και βγήκε έξω από τη φυλακή χωρίς να τον αντιληφθεί κανένας. Στη συνέχεια έκλεψε μία βάρκα και όταν έφτασε στην πρώτη πόληέβαψε τα μαλλιά του μαύρα για να μην αναγνωρίζεται.

'Όταν έφτασε κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα έπεσε στον Έβρο και κολύμπησε μέχρι να φτάσει στη χώρα μας. Ο Χέις έφυγε και από την Ελλάδα χωρίς να γίνει αντιληπτός χρησιμοποιώντας τα 2.000 δολάρια που του είχε στείλει ο πατέρας του και ήταν κρυμμένα σε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες.

Η Ταινία ήταν παραγωγή του 1978. Σκηνοθέτης ήταν ο Άλαν Πάρκερ. Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μάλτα όταν οι αρχές της Κωνσταντινούπολης δεν χορήγησαν τη σχετική άδεια. Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τελικά έπαιξε ο Μπραντ Ντέιβις είχαν αρχικά προταθεί τα ονόματα των Ρίτσαρντ Γκιρ και Τζον Τραβόλτα.

Η μουσική του Τζόρτζιο Μόροντερ ήταν η πρώτη μουσική ταινίας που κέρδισε Όσκαρ ενώ βασίζεται αποκλειστικά σε μελωδία συνθεσάιζερ και όχι σε ορχήστρα.
Ο πρωταγωνιστής Μπραντ Ντέιβις κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία.

Ο ΜΠΙΛΙ ΧΕΪΣ ΣΗΜΕΡΑ


Σήμερα ο Μπίλι Χέις είναι 62 χρονών και ζεί στο Λός Αντζελες.Εργάζεται στην Βιομηχανία του Θεάματος. Σε δηλώσεις που έκανε είχε πει : “Το μήνυμα της Ταινίας δεν είναι να μην πάτε στην Τουρκία αλλά να μην είστε τόσο Ηλίθιοι όπως εγώ. Νιώθω απαίσια που η Ταινία Εξπρές του μεσονυχτίου έδωσε μια βάναυση εικόνα για τον λαό της Τουρκίας”. επίσης επισήμανε πως οι Φυλακές στην Τουρκία ήταν όπως ακριβώς τις έδειχνε η Ταινία αλλά αυτή η Φυλακή ήταν η μοναδική σε Βαρβαρότητα για αυτήν την Χώρα.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Η προβολή της συγκεκριμένης Ταινίας στην Τουρκία ήταν απαγορευμένη μέχρι το 1992 όπου τελικά προβλήθηκε από την συνδρομητική τηλεόραση.

rip - people


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή