16 Μαρ 2014

Μυρωδιές που αναστατώνουν τους άνδρες και τις γυναίκες!!!Στην ταινία 9μιση εβδομάδες όπου τη δεκαετία του 80, έσπασε τα ταμεία, ο πρωταγωνιστής με την καλλίγραμμη ξανθιά Κιμ Μπάσιντζερ παίζουν ένα πρωτότυπο ερωτικό παιχνίδι μπροστά από το ανοιχτό ψυγείο. Ένα παιχνίδι που έχει να κάνει με τη γεύση και την όσφρηση.

Οι επιστήμονες θέλησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο η όσφρηση και οι διάφορες μυρωδιές μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα που εξάπτει και ανεβάζει την λίμπιντο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Και πραγματικά είναι κάτι που ισχύει. Κάποιες μυρωδιές βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένδειξη σεξουαλικής διέγερσης.
Η έρευνα έγινε από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή νευρολογίας Άλαν Χιρς, του πανεπιστημίου του Σικάγο και διευθυντή στο Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ίδρυμα Όσφρησης & Γεύσης (SΤΤRF).

Οι επιστήμονες μέσα από μια σειρά τεστ κατέληξαν στην εξής λίστα μυρωδιών που προκαλούν σεξουαλικό ερεθισμό στον άνδρα και στη γυναίκα. Οι άνδρες λοιπόν τρελαίνονται όταν μυρίζουν Κανέλλα, και Λεβάντα, ενώ οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους αντιδρούν ερωτικά όταν οσφρίζονται μυρωδιά Καραμέλας και… ωμού Αγγουριού.

Και στα δυο φύλλα σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μεγάλη επίδραση έχει η μυρωδιά του Μοσχοκάρυδου, και του Βασιλικού. Πως εξηγείται όμως η επίδραση των συγκεκριμένων μυρωδιών στην αύξηση της σεξουαλικής ορμής; Ο επικεφαλής της έρευνας έδωσε τη δική του εκδοχή: «Δεν έχουμε ακόμη σαφή επιστημονική ερμηνεία για τα ευρήματα αυτά, αλλά εικάζουμε ότι ίσως οι συγκεκριμένες μυρωδιές ανακαλούν στη μνήμη κάποιες καλές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, με αποτέλεσμα να φεύγει το άγχος και οι αναστολές και έτσι να διεγείρεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.»

αποκάλυψη το ένατο κύμα

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή