1 Μαρ 2014

Πληρώναμε 6 εκατομμύρια σε ξένη ΜΚΟ για την προώθηση της γαλλικής γλώσσας!.


Σχεδόν έξι εκατομμύρια ευρώ κόστισε στην Ελλάδα η προώθηση της γαλλικής γλώσσας την τριετία 2010-2012, όταν η χώρα μας βρισκόταν στο ζενίθ της οικονομικής κρίσης. Ο λόγος για...
την οικονομική συνεισφορά της Ελλάδας στον Διεθνή οργανισμό Γαλλοφωνίας (ΔΟΓ) του οποίου είμαστε μέλος από το 2006.


Σύμφωνα με στοιχεία που είναι γνωστά κυρίως μέσω της «Διαύγειας», όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το 2011 έως σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, κατέθεσε στον λογαριασμό του ΔΟΓ στην τράπεζα ΒΝΡ της γαλλικής πρωτεύουσας σχεδόν 6 εκατ. ευρώ.

Από αυτά: τα 5.519.912 ευρώ «ως μέρος της τακτικής συνεισφοράς της Ελλάδας στον ΔΟΓ» και εκτάκτως 500.000 ευρώ το 2010 ως «ελληνική συμμετοχή σε δράσεις για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων προς όφελος των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών- μελών του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας».

Στις υποχρεώσεις της χώρας προστίθενται και 830 ευρώ τα οποία πρόσφατα κατέβαλε το ΥΠΕΞ για την πληρωμή «ισόποσης δαπάνης» για τα έξοδα επίσημου γεύματος σε πρέσβεις του ΔΟΓ στην πρεσβεία της Τεχεράνης στην Αθήνα.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή