27 Φεβ 2014

Γρίπη: Στους 64 οι νεκροί, νοσηλεύονται 59 βαριά περιστατικά


Έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 198 ασθενείς μέσα σε δύο μήνες - Τα αντιικά φάρμακα είναι διαθέσιμα δωρεάν μόνο από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων

Σταθερά υψηλή παραμένει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα. Οι νεκροί λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη ανέρχονται πλέον σε 64 -ο αριθμός τους έχει υπερβεί τα θύματα των δύο προηγούμενων χρόνων και παραπέμπει πλέον στα θύματα της γρίπης της πανδημικής περιόδου 2010-2011.


Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 62 άτομα νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας -πρόκειται για βαριά περιστατικά γρίπης που αφορούν στην πλειοψηφία τους ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας που ωστόσο δεν είχαν εμβολιαστεί.

Συνολικά από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 201 ασθενείς.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως χρόνιοι ασθενείς και ηλικιωμένοι, να λαμβάνουν αμέσως μόλις εμφανίσουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής την αντιική θεραπεία. Τα αντιικά φάρμακα είναι διαθέσιμα δωρεάν μόνο από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή