15 Νοε 2011

Απίστευτο...Εξαφανίστηκε ολόκληρο χωριό(!)

Το να χαθεί ένας άνθρωπος είναι συνηθισμένο, το να εξαφανιστεί ένα ολόκληρο χωριό όμως πως γίνεται? Κι όμως γίνεται.
Τον  Νοέμβριο του 1930, ένας γουνέμπορος, ονόματι, Joe Labelle πήγε με τα πόδια σε ένα χωριό Εσκιμώων, στις όχθες της λίμνης Anjikuni στον βόρειο Καναδά. Ο Labelle ήταν εξοικειωμένος με το χωριό, καθώς γνώριζε την περιοχή ως μια ακμάζουσα αλιευτική κοινότητα με περίπου 2.000 κατοίκους. Όταν έφτασε, όμως, το χωριό ήταν έρημο. Όλες οι καλύβες και οι αποθήκες ήταν κενές. Το μόνο που βρήκε ήταν ......
μία φωτιά να σιγοκαίει και από πάνω ένα δοχείο με μαυρισμένο στιφάδο. Ο Labelle, όπως ήταν φυσικό ειδοποιήσει τις αρχές και η έρευνα ξεκίνησε.
Τα αποτελέσματα αυτής ήταν ακόμη πιο περίεργα. Δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από κανέναν κάτοικο. Αν είχαν εκκενώσει το χωριό το λογικό θα ήταν να υπήρχαν πατημασιές στο χιόνι. Επιπλέον όλα τα σκυλιά που είχαν οι Εσκιμώοι για τα έλκηθρα τους βρέθηκαν θαμμένα κάτω από το χιόνι. Αιτία θανάτου, η ασιτία. Όλα τα τρόφιμα και τα πράγματα των κατοίκων βρέθηκαν ανέγγιχτα στις καλύβες τους.
Ωστόσο το πιο περίεργο ήταν ότι οι τάφοι των προγόνων τους είχαν εκκενωθεί.
Το μυστήριο παραμένει ακόμη άλυτο, και αποτελεί ένα από τα πιο περίεργα που έχουν συμβεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή