27 Ιουλ 2011

Τον τάφο του Αποστόλου Φιλίππου ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Τουρκία

Βρέθηκε στην πόλη Παμούκαλε, την αρχαία Ιερόπολη, όπου μαρτύρησε ο μαθητής του Χριστού.Μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Ιταλό Φρανσέσκο ντ' Αντρια ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στο Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη, στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας, τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους δώδεκα αποστόλους του Ιησού Χριστού.


«Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να βρούμε τον τάφο του Αγίου Φιλίππου (...) τον βρήκαμε τελικά στα ερείπια μιας εκκλησίας (στην περιοχή) όπου κάναμε ανασκαφές πριν από ένα μήνα», υπογράμμισε ο αρχαιολόγος που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, και τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή, το οποίο μετέδωσε την είδηση. Ο ίδιος είπε ότι ο τάφος δεν έχει ακόμη ανοιχτεί.

«Μια μέρα αυτό θα γίνει, χωρίς αμφιβολία. Η ανακάλυψη αυτή είναι μείζονος σημασίας για την αρχαιολογία και τον χριστιανικό κόσμο», δήλωσε με ικανοποίηση ο αρχαιολόγος.

Ο Φίλιππος ήταν ένας από τους μαθητές του Χριστού και καταγόταν από τη Γαλιλαία. Κήρυξε το Ευαγγέλιο σε περιοχές της Μικράς Ασίας και σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους στην Ιεράπολη της Φρυγίας.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή