10 Μαΐ 2011

Ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο επέστρεψε στη ζωή «Μπορώ να νιώσω το φιλί της κόρης μου ξανά» - Βίντεο

http://img.protothema.gr/5CE53E56A5E06F60AB4147741F5871F9.jpgΤο Νοέμβριο του 2008 η ζωή του Dallas Wiens από το Τέξας άλλαξε για πάντα.

Ο 25χρονος τότε οικοδόμος, είχε ένα τρομερό ατύχημα την ώρα που εργαζόταν. Ο άτυχος άντρας υπέστη τρομερά εγκαύματα και έχασε την όρασή του, τα χείλη του, την μύτη του και τα φρύδια του.

Η ιστορία του Wiens έκανε τον γύρω του κόσμου και ο Τεξανός έγινε γνωστός ως ο άντρας χωρίς πρόσωπο.
Επί τρία χρόνια ο Dallas ζούσε ένα μαρτύριο. Ο άτυχος νέος δεν μπορούσε να δει, να φάει, να αισθανθεί τίποτα. Πριν από δυο μήνες όμως ο Wiens υπεβλήθη σε ολική μεταμόσχευση προσώπου.

Ύστερα από μια πολύ επικίνδυνη εγχείρηση που διήρκησε 15 ώρες, ο Dallas απέκτησε ξανά ανθρώπινη μορφή.

Τριάντα γιατροί «έδωσαν» ξανά στον Dallas ένα πρόσωπο αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να επαναφέρουν και την όρασή του.

Ο Wiens είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που έκανε ολική μεταμόσχευση προσώπου και ο δεύτερος σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στην Γαλλία το 2005 σε μια γυναίκα που έχασε το μισό πρόσωπό της ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από τον σκύλο της, ενώ η πρώτη ολική μεταμόσχευση έγινε στην Ισπανία τον περασμένο Μάρτιο σε έναν αγρότη που πυροβόλησε κατά λάθος τον εαυτό του.

Πάντως, ο Dallas Wiens νιώθει πια απίστευτα χαρούμενος που μπορεί απλά να νιώσει το φιλί της κόρης του ξανά.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, ο Wiens είπε ότι το μόλις η μικρή του τον είδε του είπε: «Μπαμπά, είσαι τόσο όμορφος».http://www.protothema.gr/files/1/2011/dallaswwww.jpg
Τώρα ο Wiens σχεδιάζει να επιστρέψει στο σπίτι του στο Τέξας και να γίνει «ένας καλός πατέρας».

Ο Dallas Wiens αποκάλυψε για πρώτη φορά το νέο του πρόσωπο στην εκπομπή  «Good Morning America». Φορώντας μαύρα γυαλιά και με ένα μαύρο καπέλο ο Τεξανός  είπε ότι αν δεν υπήρχε η κόρη του, δεν θα δεχόταν οτέ να κάνει την μεταμόσχευση προσώπου.

«Θα μπορούσα να ζω έτσι χωρίς πρόβλημα, αν δεν είχα την μικρή μου», είπε.PROTO THEMA

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή