8 Απρ 2014

Ο Βράχος των Αυτοκτονιών...


Ορθώνεται περήφανος και τρομακτικός στο ακρωτήριο Beachy Head, κοντά στην πόλη Ίστμπουρν στην κομητεία του Ανατολικού Σάσεξ, στην Νότια Βρετανία.

Ο 162 μέτρων βράχος από ασβεστόλιθο δεν κατέχει μόνο τα πρωτεία στο ύψος, μιας και είναι ο υψηλότερος στη χώρα, αλλά και στις… αυτοκτονίες.

Ο βράχος του Beachy Head είναι ένα από τα πιο περιβόητα σημεία αυτοκτονίας στον κόσμο. Κάθε χρόνο, 20 κατά μέσο όρο άνθρωποι βάζουν τέλος στη ζωή τους, πηδώντας από τον βράχο.


Για το λόγο αυτό, οι τοπικές αρχές και η Εκκλησία της περιοχής έχουν δημιουργήσει ομάδες που σε συνεργασία με τους οδηγούς ταξί και τους εργαζόμενους στα μπαρ προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να αυτοκτονήσουν. Ακόμα και πινακίδες με τα τηλέφωνα ειδικής ομάδας ψυχολόγων έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία του βράχου, ενώ καθημερινά συχνές περιπολίες ελέγχουν την περιοχή για υποψήφιους αυτόχειρες.

Το εν λόγω σημείο στο Beachy Head έγινε ευρέως γνωστό μέσω ρεπορτάζ που προβλήθηκε κατά κόρον στην τηλεόραση, παρουσιάζοντάς το ως τόπο αυτοκτονιών.


Να σημειωθεί πως το ποσοστό αυτοκτονιών του είναι το τρίτο στον κόσμο, μετά τη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο και το δάσος Aokigahara στην Ιαπωνία.

rip - people

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή