29 Απρ 2014

Δεν φαντάζεσαι πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις μέσα σε 1 εβδομάδα...


Ο Κωστής Χριστοδούλου δηλώνει με σιγουριά ότι είναι κατά μία εβδομάδα πιο σοφός.

1) Το νησί των "Ανέμων" τελικά είναι πολύ μπροστά. Μέχρι που κατεβάζει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τρίτης ηλικίας. 

2) Δεν είναι ανάγκη να κουβαλάς μαζί σου μπουκάλια για να μεθύσεις ή να προσφέρεις ως δώρο σε επίσκεψη. Το αλκοόλ μπορείς πλέον να το έχεις και στο τσεπάκι σου. Αρκεί να σου αρέσει το ρούμι ή η βότκα. Άντε και το Μοχίτο. 

3) O Albert Einstein θεωρείται ο μεγαλύτερος φυσικός, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα "μυαλά" του 20ου αιώνα. Τι ήταν όμως εκείνο που έκανε τον εγκέφαλό του ξεχωριστό; O Albert Einstein είχε έναν ιδιαίτερο εγκέφαλο. Όταν πέθανε στο νοσοκομείο Princeton του New Jersey, στις 17 Απριλίου1955 , ο παθολογοανατόμος, Thomas Harvey, τον έκλεψε.

"Ο Einstein δεν ήθελε ο εγκέφαλός  και το σώμα του να μελετηθούν. Είχε δώσει μάλιστα και συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τα λείψανά του."Είχε ζητήσει να καεί και να σκορπιστούν οι στάχτες του κρυφά προκειμένου να αποθαρρύνει τους ειδωλολάτρες" γράφει ο  Brian Burrell στο βιβλίο Postcards from the Brain Museum.

Όταν έκανε τη νεκροψία ο Harvey είχε μελετήσει τον εγκέφαλό του, είχε τραβήξει επιμελώς δεκάδες φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες και στη συνέχεια τον είχε τεμαχίσει σε 240 κομμάτια. Με τα περιορισμένα μέσα της εποχής όμως δεν είχε διαπιστώσει κάτι το εξαιρετικό - αντιθέτως, αν και μεγαλοφυής, ο εγκέφαλος είχε ελαφρώς μικρότερο από το κανονικό βάρος και μέγεθος ενώ εμφάνιζε όλα τα σημάδια της ηλικίας (ο Αϊνστάιν πέθανε το 1955 στα 76 του χρόνια).

4) Προσοχή: Κίνδυνος, θάνατος από την σιέστα. Νέα βρετανική επιδημιολογική έρευνα έρχεται μάλλον να ακυρώσει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τον μεσημεριανό ύπνο.

5) Hamish Jolly. Αυτό το όνομα, αν πάτε ποτέ διακοπές σε Χαβάη, Μαλδίβες, Αυστραλία και άλλους εξωτικούς προορισμούς, θα πρέπει να το θυμάστε. Εάν δεν θέλετε να ζήσετε live τα "Σαγόνια του Καρχαρία".

6) Το πραγματικό "Big Brother" παίζεται στην Καλιφόρνια. Και το πείραμα στην περιοχή Compton πέτυχε. Γιατί θα πρέπει να φοβόμαστε για το μέλλον μας;

7) Συντρίμμια πλοίου από... μία άλλη εποχή στο Σαν Φρανσίσκο. Δικαιωματικά παίρνει το τίτλο, "Πλοίο - φάντασμα". 

8) Σπεύσε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Γιατί; Σε δέκα χρόνια, δεν θα υπάρχει πια ο ρινόκερος, ο τίγρης της Σουμάτρα και άλλα πολλά ζώα. Τη λίστα με τα είδη υπό εξαφάνιση, παρουσίασε πρόσφατα η "All Time 10s". 

9) Κάπνισες μέσα στο αυτοκίνητο, με το παιδί στο πίσω κάπνισμα;;; Ετοιμάσου για τσουχτερά πρόστιμα. 

10) Ήρθαν για να μείνουν. Δείτε πώς θα είναι τα στρατιωτικά τζιπ από το μέλλον που έβαλε "μπροστά" η Boeing.

news247

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή