27 Μαρ 2014

Ισχυρά - Απαραβίαστα Password...



Το οποίο βέβαια θα μπορείτε να θυμάστε εύκολα. Ο Bruce Schneier, ειδικός εμπειρογνώμονας στο κομμάτι της ασφάλειας, μας δίνει συμβουλές για το πώς να το πετύχουμε αυτό.

Μας δίνει ένα tip για έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουμε και να θυμόμαστε ισχυρά passwords, τα οποία δύσκολα θα παραβιαστούν από κάποιον κακόβουλο hacker (ή και απλά γνωστό μας), αλλά και επιπλέον δε θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Πώς; Ακολουθώντας την ακόλουθη λογική.




Σύμφωνα με αυτή, αρκεί να σκεφτούμε μία ολόκληρη φράση δικής μας επινόησης, από την οποία με έναν "έξυπνο" τρόπο θα δημιουργήσουμε το password μας. Πώς θα γίνει αυτό; Συνδυάζοντας τα πρώτα γράμματα από κάθε λέξη της φράσης, μαζί με τους αριθμούς που περιλαμβάνει αλλά και τα σημεία στίξης της.

Ο Schneier χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τη φράση Hi! I’m Doug, and I’m a 35-year-old. Do you want to dance?, με την οποία δημιουργεί το password H!ID,aIa35-y-o.Dywtd?. Δύσκολο να παραβιαστεί όντως, αλλά και εύκολο να το θυμάται κάποιος, αρκεί να έχει στο μυαλό του την εν λόγω φράση.

piperies.gr



Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή