9 Μαρ 2014

New York Times: «Κομμένα κεφάλια, άγριο σ€ξ και πολύ θάλασσα το σίκουελ των 300»..(Βίντεο)


Αφιέρωμα στην ταινία «300: Rise of an Empire» κάνουν οι New York Times, οι οποίοι αναφέρονται τόσο με θετικά όσο και αρνητικά σχόλια, τονίζοντας ότι το σίκουελ βρίσκεται κοντά στον ψηλό πήχη που έθεσε η πρώτη ταινία της σειράς, οι «300».

«Η Ελλάδα, είναι ξανά σε κίνδυνο αλλά οι μάχες αυτή τη φορά είναι στην θάλασσα. Οι ελεύθερες πόλεις-κράτη αμύνονται εναντίον των Περσών και των μυριάδων πλοίων τους κάτω άσχημες προοπτικές», γράφουν οι NYT.

Στη συνέχεια, η αμερικανική εφημερίδα εξηγεί ότι αντίθετα με τους 300 όπου οι Σπαρτιάτες αποζητούσαν τον θάνατο, «οι Έλληνες αυτή τη φορά ακολουθούν τον λιγότερο φωνακλά Θεμιστοκλή», ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην Αρτεμισία και τον κίνδυνο που αποτελεί για τους Ελληνες.
«Μιλώντας στρατηγικά, οι μανούβρες των Ελλήνων αποδίδουν μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, ενώ οι Πέρσες είναι ασταμάτητοι μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Ο Θεμιστοκλής βάζει την πολιτική σκέψη δίπλα στους Σπαρτιάτες, ενώ το γενναίο ντουέτο πατέρα και γιου προσωποποιεί την αίσθηση της αυτοθυσίας».


Παράλληλα η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στις ερωτικές σκηνές της ταινίας, λέγοντας πως «οι ελιγμοί στις κρεβατοκάμαρες επηρέασαν μια σημαντική σκηνή, καθώς οι διαμάχες στη θάλασσα μεταξύ του Θεμιστοκλή και της Αρτεμισίας τους οδήγησαν εν τέλει μόνους σε ένα δωμάτιο. Η διοικητής των Περσών παρουσιάζεται εν τέλει σαν μια γυναίκα που περιφρονείται, αφήνοντας εν τέλει την αλαζονεία των Ελλήνων σχεδόν ανέπαφη».

Τέλος, οι NYT έχουν και ορισμένα αρνητικά σχόλια για την ταινία, καθώς επισημαίνουν ότι «οι ναυτικές συγκρούσεις και οι μάχες είναι ικανοποιητικές για το πρώτο μισάωρο, ωστόσο δεν έχουν την δυναμική των ''300''. Κάποιος επίσης πρέπει να φοβόταν ότι το βάθος του χώρου της ταινίας δεν θα φαινόταν αρκετά καλά, εάν κρίνουμε από τα σωματίδια τα οποία αιωρούνται στον αέρα και η εικόνα μοιάζει σαν να είχε μόλις ξεσκονίσει κάποιος Ελληνας.


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή