3 Μαρ 2014

Ο Κουστουρίτσα ζητάει από τον Πούτιν να προστατεύσει τον ρώσικο πολιτισμό της Ρωσίας


ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.
O αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Εmir Kustoritca εκτιμά ότι η Ρωσία οφείλει να προστατεύσει τη ρώσικη ζωή στην Ουκρανία και να σώσει τη χώρα από την καταστροφή:

«Δυστυχώς η Ουκρανία έχει περιέλθει σε παρόμοια κατάσταση μ΄αυτήν της Γουγκοσλαβίας και είμαι απογοητευμένος που συμβαίνει αυτή η καταστροφή.Θεωρώ ότι η Ρωσία οφείλει να προστατεύσει τους Ρώσους που ζουν στην Ουκρανία” δήλωσε στο ITAR TASS o καταξιωμένος καλλιτέχνης.


Ο Σέρβος σκηνοθέτης,παραγωγός και μουσικός Εμίρ Κουστορίτσα  γεννήθηκε στη σημερινή Βοσνία -Ερζεγοβίνη και  ζει  στη Γαλλία .Σε τουρνέ στην Samara  με το rock γκρουπ του No Smoking Orchestra  δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία στο άμεσο μέλλον στην Ουκρανία προς υποστήριξη και εμψύχωση του ρωσόφωνου πληθυσμού, “των αδελφών μας” όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Πρόσθεσε πως ένα από τα τραγούδια θα είναι αφιερωμένο στη ρώσικη ζωή στην Ουκρανία.

Ο Εμίρ Κουστορίτσα αν και επαναστατικός καλλιτέχνης, θεωρεί την ορθοδοξία ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της πολυσχιδούς του προσωπικότητάς του.Έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις εκ των οποίων 2 Χρυσούς Φοίνικες από το Φεστιβάλ των Καννών. Θρυλική έχει μείνει η συνεργασία του με τον επίσης ορθόδοξο κροατικής καταγωγής μουσικό, Goran Bregovic.

Κατά τη διάρκεια του Πολέμου στη Γιουγκοσλαβία είχε αναπτύξει διεθνή πολιτική δράση κατά της απόσχισης του Κοσόβου, την ίδια στιγμή που ο άλλοι ροκ αστέρες όπως ο Mick Jagger βρίσκονταν στο Κόσοβο και ετοίμαζαν μπροστά στις κάμερες γεύματα για τους αλβανόφωνους. Ο Κουστορίτσα έχοντας το βάρος του μοναδικού Σέρβου καλλιτέχνη παγκόσμιας εμβέλειας είχε αναλάβει μια εκστρατεία ενημέρωσης καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων ενάντια στην μιντιακή ευρωπαική προπαγάνδα. Εν μέσω των νατοικών βομβαρδισμών , βρισκόταν στο Βελιγράδι και έδινε συναυλίες για να συμπαρασταθεί στο δοκιμαζόμενο σερβικό λαό.

Τώρα ο Εμίρ Κουστορίτσα μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου που ήταν για τους Σέρβους το λίκνο του χριστιανικού πολιτισμού τους αλλά και η γη από την οποία απέταξαν τον οθωμανικό ζυγό, παίρνει την εκδίκησή του για τη διάλυση της δικής του χώρας και καλεί δημοσίως τη Ρωσία να μην επιτρέψει την απάλοιψη του ρωσικού πολιτισμού από την ουκρανική γη.

Το 2012 υποδύθηκε το ρόλο ορθόδοξου μοναχού σε μια κινηματογραφική τριλογία με τίτλο : “Word with God”

pentapostagma

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή