22 Μαρ 2014

Η πολυτάραχη ζωή της Ρόμι Σνάιντερ...


Romy Schneider, 23 Σεπτεμβρίου 1938 - 29 Μαΐου 1982

«Δεν ξέρω τίποτα για τη ζωή, αλλά γνωρίζω τα πάντα για τον κινηματογράφο» έγραψε κάποτε η Ρόμι Σνάιντερ στη φίλη της ηθοποιό Σιμόν Σινιορέ. Τι ειρωνεία! Η θριαμβευτική πορεία της στην Έβδομη Τέχνη έμελλε τελικά να επισκιαστεί από το τραγικό της μοίρας της. Στις 29 Μαΐου του 1982, μία από τις ωραιότερες γυναίκες του παγκόσμιου κινηματογράφου, βρίσκεται νεκρή στο διαμέρισμά της από το φίλο της Λοράν Πετέν. Τριάντα χρόνια μετά κι ενώ τα αίτια του θανάτου της εξακολουθούν να παραμένουν ακαθόριστα, το ασύγκριτο ταλέντο της εξακολουθεί να συναρπάζει.

Γεννημένη το Σεπτέμβριο του 1938 στη γερμανοκρατούμενη από τους Ναζί Βιέννη, η Ροζμαρί Αλμπαχ-Ρέτι, όπως ήταν το όνομά της, από οικογένεια διάσημων ηθοποιών, στα 15 χρόνια της έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον κινηματογράφο με την ταινία του Χανς Ντέμπε «Οταν ανθίζουν και πάλι οι άσπρες πασχαλιές», ενώ ένα χρόνο αργότερα πρωταγωνιστεί ως πανέμορφη πριγκίπισσα Βικτωρία στα «Παιδικά χρόνια μιας βασίλισσας» του Ερνστ Μαρίσκα. Ακολουθούν από το 1955 μέχρι το 1957 τα γυρίσματα της τριλογίας «Σίσσυ», όπου ενσαρκώνει την πονεμένη αυτοκράτειρα της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας, Ελισάβετ. Η εικόνα της Σίσσυς ως θλιμμένης πριγκίπισσας την κάνει διάσημη σε όλον τον κόσμο. Μια εικόνα και ένας ρόλος που τελικά εκείνη μισεί, αφού τον θεωρεί τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή καριέρα που πάντα ονειρευόταν.



Ρόμι Σνάιντερ - Αλέν Ντελόν: Το πιο όμορφο ζευγάρι εραστών της δεκαετίας του ΄60


Το φιλί που αντάλλαξαν η Ρόμι Σνάιντερ με τον Αλεν Ντελόν στην ταινία του 1969 «La Piscine» έμεινε στην Ιστορία ως ένα από τα σέξι φιλιά όλων των εποχών.

Το 1958 γνωρίζει τον άντρα που άλλαξε το πεπρωμένο της! Ο έρωτας στο πρόσωπο του ωραίου πλην άστατου Αλέν Ντελόν γίνεται η αφορμή να κάνει την επανάστασή της. Τον ακολουθεί στη Γαλλία εγκαταλείποντας την πατρίδα της αλλά και τη ζωή της αστής κοπέλας. Η Γερμανία δε θα της συγχωρήσει ποτέ αυτήν την απιστία. Το πιο όμορφο ζευγάρι εραστών της δεκαετίας του ΄60 ζει μια θυελλώδη ιστορία αγάπης χωρίς αίσιο τέλος. Πέντε χρόνια μετά ο Αλέν Ντελόν ανακοινώνει το τέλος του αρραβώνα τους μ' ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα πάνω στο τραπέζι του σπιτιού τους κι ένα γράμμα με δυο λόγια. Ο χωρισμός τους ήταν μόνο η αρχή των τραγικών γεγονότων που σημάδεψαν την προσωπική ζωή της.


Η αυτοκτονία του πρώτου συζύγου της, Χάρι Μάγιεν, το 1979, το διαζύγιο με το δεύτερο σύζυγό της με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Σάρα, αλλά και η αφαίρεση ενός όγκου από το νεφρό της το Μάιο του 1981 προστίθενται στη λίστα... Δύο μήνες μετά, το θανατηφόρο ατύχημα του 14χρονου γιου της Ντάβιντ πληγώνει ανεπανόρθωτα την καρδιά της εύθραυστης Ρόμι και κρίνεται πλέον αναγκαία η νοσηλεία της σε ψυχιατρική κλινική. Περνά μήνες υποφέροντας σιωπηλά χωρίς να καταφέρει να συνέλθει ποτέ. Έναν χρόνο αργότερα βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της Άραγε ευθύνεται η ραγισμένη καρδιά της ή η μεγάλη ποσότητα βαρβιτουρικών και αλκοόλ που βρέθηκε στο γραφείο της; Τα αίτια του θανάτου της δεν ανακοινώθηκαν ποτέ επίσημα. Όπως δήλωσε τότε ο ιατροδικαστής Λοράν Νταβένας, «ας πάρει το μυστικό μαζί της». Ήταν πολύ νέα, μόλις 43 ετών.

Ωστόσο, τέσσερις μέρες μετά την 30η επέτειο του θανάτου της, η στενή της φίλη και σχεδιάστρια μόδας Claude Pétin αποκάλυψε στην ειδική έκδοση του Σαββάτου της  εφημερίδαε «Le Parisien», ότι η Ρόμι δεν αυτοκτόνησε. Η Claude που πέρασε τις τελευταίες ώρες μαζί με τη σπουδαία ηθοποιό, δήλωσε ότι το έναυσμα για να μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια για τα αίτια του θανάτου της, ήταν το ντοκιμαντέρ «Un Jour un destin» που παρακολούθησε τη Δευτέρα στην τηλεόραση, αφιερωμένο στη Ρόμι. «Σοκαρίστηκα όταν είδα να προβάλλουν ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί ως αιτία του θανάτου της. Η Ρόμι έπινε μόνο νερό. Υπήρχε ένα άδειο κουτί Valium στο ντουλάπι του μπάνιου της, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν θέλησα μετά το θάνατό της να μιλήσω από σεβασμό στη μνήμη της. Η Ρόμι είχε αγανακτήσει με τους δημοσιογράφους γιατί αναφέρονταν συνεχώς με λεπτομέρειες στις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γιος της Ντάβιντ, έχασε τη ζωή του. Η Ρόμι πέθανε από φυσικά αίτια».
rest in piece

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή