23 Μαρ 2014

Η απειλή εξαφάνισης της μοναδικής αρωματικής ουσίας!!!



Η Γη κινδυνεύει να ξεμείνει από λιβάνι. Σύμφωνα με το BBC, η παραγωγή της μοναδικής αρωματικής ουσίας που είναι έντονα συνδεδεμένη με θρησκευτικές και θεραπευτικές χρήσεις (για τις αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητές της) και αξίζει το βάρος της σε χρυσάφι, απειλείται σοβαρά, αφού τα δέντρα από τα οποία παράγεται πεθαίνουν με σταθερό ρυθμό.

Το αρωματικό δάκρυ των δέντρων

Η προέλευση του λιβανιού ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστή: Το αρωματικό με τις πλούσιες ιδιότητες προέρχεται από την κολλώδη ρητίνη των δέντρων του γένους Boswellia, που καλλιεργείται μόνο στο Ομάν, την Υεμένη, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Ινδία. Έμπειροι καλλιεργητές συλλέγουν τις (γαλακτώδεις αρχικά και κατόπιν σκουρόχρωμες) σταγόνες που προβάλλουν σαν κόμποι ρετσινιού μέσα από τη σάρκα του δέντρου, αφού χαράξουν τον φλοιό του.

αποκάλυψη

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή