5 Μαρ 2014

Το μυστικό της μακροζωίας της γηραιότερης γυναίκας του κόσμου!!!


Η Μισάο Οκάουα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο καθώς στις 5 Μαρτίου θα κλείσει 116 χρόνια ζωής. Έχοντας δει την «αυγή» δυο αιώνων συνεχίζει ακάθεκτη και προσφέρει τα μυστικά της μακροζωίας, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph.


«Να τρώτε καλά, να κοιμάστε πολλές ώρες και θα ζήσετε πολλά χρόνια» ήταν οι απλές συμβουλές της. «Πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε» επισήμανε.
«Η κυρία Οκάουα τρώει τρία μεγάλα γεύματα τη μέρα και σίγουρα συμπληρώνει οχτώ ώρες ύπνου τη νύχτα» δήλωσε ο υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας στον οποίο η κυρία Οκάουα διαμένει τα τελευταία 18 χρόνια.

Η Μισάο κατείχε ήδη το ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, όμως πρόσφατα απέκτησε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμου ύστερα από το θάνατο του συμπατριώτη της Χιρεομόν Κιμούρα τον Ιούνιο του 2013. Οι ειδικοί δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι και οι δύο τους προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα, που στην τελευταία απογραφή είχε 54.397 αιωνόβιους, ανάμεσά τους 282 υπερ-αιωνόβιους, οι οποίοι έχουν φτάσει στα 110 τους. Το φαινόμενο αποδίδεται στο καλό σύστημα υγείας, όπως και στο γεγονός ότι οι Ιάπωνες συνήθως γυμνάζονται και ακολουθούν υγιεινή διατροφή.
Η Μισάο ξεπερνάει κατά 30 χρόνια το μέσο όρο ζωής των γυναικών στην Ιαπωνία, που είναι τα 85 χρόνια.

Κόρη ενός ιδιοκτήτη καταστήματος με κιμονό, γεννήθηκε στην Οσάκα στις 5 Μαρτίου του 1898. Παντρεύτηκε το 1919 και απέκτησε τρία παιδιά, δύο εκ των οποίων, ένας γιος και μία κόρη, ζουν και είναι σήμερα περίπου ενενήντα ετών. Έχει αποκτήσει τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα. Ο σύζυγος της απεβίωσε το 1931, 83 χρόνια πριν.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή