23 Μαρ 2014

Η Νέα ταυτότητα καθ΄οδόν...


Καθ’ οδόν βρίσκεται η βιομετρική ταυτότητα, μία κάρτα που θα καταγράφει έναν συνδυασμό πολλαπλών βασικών χαρακτηριστικών του ατόμου, με αρχικό στόχο να καταστήσει αποτελεσματικότερο τον έλεγχο της πρόσβασης σε εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας και απώτερο σκοπό να αποτελέσει το διαβατήριο του μέλλοντος.

Τη σχετική τεχνολογία αναπτύσσουν το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) με μια εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ως εταίροι στο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ έργο ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (Ασφαλείς και Ανακλήσιμες Βιομετρικές Ταυτότητες για Χρήση σε Περιβάλλοντα Διάχυτης Νοημοσύνης), όπως αποκαλύφθηκε από αίτημα που υπέβαλαν στην Αρχή για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αρχικά το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί ερευνητικά σε δυο πιλοτικά προγράμματα με τη συμμετοχή υπαλλήλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η αποκαλούμενη βιομετρική υπογραφή (μέθοδος πολυτροπικής [multimodal] βιομετρίας) στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου: μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).

Η παραπάνω μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική/συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών (π.χ. βάσει δακτυλοσκόπησης, ιριδοσκόπησης ή γεωμετρίας προσώπου).

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα κρυπτογραφούνται και στη συνέχεια θα αποθηκεύονται σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.

Υπόγεια Δράση

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή