22 Μαρ 2014

Οι μυστηριώδεις σφαίρες της Κόστα Ρίκα: Τι σχέση έχουν με την Ατλαντίδα; Πως συνδέονται με το Στόουνχετζ; [εικόνες]


Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει πως η καλλιέργεια της μπανάνας θα μπορούσε να συνδέεται με αυτές τις τεράστιες μάζες που ανακαλύφθηκαν πριν από 84 χρόνια; Την απάντηση στην σύγχυση αυτή «δίνουν» οι εργαζόμενοι μίας εταιρίας που καλλιεργούσε φρούτα σε δασικές περιοχές.

Το 1930, η United Fruit Company, για τις ανάγκες καλλιέργειας του περίφημου φρούτου, δεν δίστασε να αποψιλώσει ολόκληρη την ζούγκλα της Κόστα Ρίκα. Κατά την διάρκεια του έργου, οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απίστευτα πρωτοφανές θέαμα, τις εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους πέτρες. Οι μυστηριώδεις αυτή βράχοι, σε σφαιρικό σχήμα, απέκτησαν ιδιαίτερη αξία για την πόλη και ιδιαίτερα για τους πλούσιους κατοίκους οι οποία αποφάσισαν να τις χρησιμοποιήσουν ως διακόσμηση για τις αυλές τους και κυβερνητικά κτίρια σε διάφορες περιοχές της Κόστα Ρίκα.
Ωστόσο, πολλές από αυτές ράγισαν κατά τη μεταφορά τους, ενώ άλλες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Ο λόγος είναι πως αρκετοί πίστευαν ότι είχαν μέσα τους ίσως και να κρυβόταν κάποιος θησαυρός και αποφάσισαν να τις διαλύσουν.

Οι τεράστιες σφαίρες έχουν διάμετρο, που ξεπερνάει ακόμη και τα δύο μέτρα και ζυγίζουν περισσότερο από 15 τόνους. Πιστεύεται ότι χαράχτηκαν περίπου το 600 μ.Χ, με τις περισσότερες να χρονολογούνται έως και το 1000 μ.χ. Αλλά, πάντως, πριν από την ισπανική κατάκτηση.

Εκτός από τη δυσκολία στον προσδιορισμό της πραγματικής τους ηλικίας το μεγάλο ερώτημα είναι το γιατί κατασκευάστηκαν.


Κάποιοι τις έχουν συσχετίσει με την χαμένη Ατλαντίδα ή το νεολιθικό μνημείο Στόουνχεντζ, άλλοι πιστεύουν ότι αποτελούν χαμένα κομμάτια από τα περίφημα «κεφάλια» στα νησιά του Πάσχα, και φυσικά είχε ειπωθεί ότι πρόκειται για εξωγήινο εύρημα. Πιθανολογείται επίσης, ότι σχετίζονται με τον πολιτισμό των Diquis της Κόστα Ρίκα που έζησαν από το 700 μέχρι και το 1530 μ.Χ., χωρίς ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί.

Οι «μυστηριώδεις» τεράστιες σφαιρικές πέτρες προστατεύονται από τα Ηνωμένα Εθνη, την UNESCO, και χαρακτηρίζονται ως κληρονομιά της ανθρωπότητας.
Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή