7 Μαρ 2014

Το μέλλον είναι εδώ...Adidas και Nike αλλάζουν το ποδοσφαιρικά παπούτσια μια για πάντα..(Εικόνες)

Magista της Nike ή adidas Primeknit FS.

Η Nike αλλάζει τα παπούτσια ποδοσφαίρου για πάντα με τα νέα Magista 
Το νέο παπούτσι ποδοσφαίρου διαθέτει χαρακτηριστικό νέο σχήμα και την τεχνολογία Nike Flyknit για μοναδική εφαρμογή, αίσθηση και έλεγχο

Σχεδιασμένα ειδικά για να προσφέρουν καλύτερη εφαρμογή, αίσθηση και πρόσφυση, τα παπούτσια αυτά απευθύνονται στους δημιουργικούς παίκτες. Η τεχνολογία Flyknit της Nike έχει προσαρμοστεί ειδικά στις ανάγκες του ποδοσφαίρου, φέρνοντας το πόδι πιο κοντά στην μπάλα και δίνοντας στον αθλητή καλύτερη αίσθηση και έλεγχο της μπάλας.
«Ανέκαθεν στόχος μας στη Nike είναι να καλύψουμε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αθλητών για απόδοση και να ενισχύσουμε τις μοναδικές δεξιότητές τους. Το Magista αξιοποιεί την ιστορία της NIKE στο design και την καινοτομία και προχωρά ένα βήμα παραπέρα», σχολιάζει ο Mark Parker, CEO και Πρόεδρος της NIKE Inc..


Το Magista γεννήθηκε ύστερα από τέσσερα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης στο ερευνητικό εργαστήριο Nike Sport Research Lab και ενσωματώνοντας τις παρατηρήσεις των καλύτερων επιθετικών του κόσμου, μεταξύ άλλων του Andrés Iniesta από την Μπαρσελόνα και του Γερμανού επιθετικού Mario Gotze. Πρόκειται για ένα παπούτσι που σχεδιάστηκε για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δημιουργικότητα σε ένα παιχνίδι όπου ο χώρος παίζει καθοριστικό ρόλο.
«Με το Magista, έχουμε σχεδιάσει ένα παπούτσι ποδοσφαίρου που δίνει στον αθλητή την αίσθηση ότι τα παπούτσια είναι προέκταση του σώματός του. Δεν πρόκειται για ένα παπούτσι που απλώς φοράτε στα πόδια σας, αλλά για ένα παπούτσι που συνεργάζεται με τα πόδια σας», δήλωσε ο Phil McCartney, Αντιπρόεδρος του τμήματος Sport Performance Footwear.  «Έτσι χωρίς περισπασμούς, οι αθλητές είναι ελεύθεροι να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες και τη δημιουργικότητά τους.”  


Η τεχνολογία Flyknit προσφέρει μοναδική αίσθηση, εφαρμογή και έλεγχο, δημιουργώντας μια επιφάνεια σαν δεύτερο δέρμα, με αίσθηση κάλτσας που δίνει στο παπούτσι δύναμη και αντοχή.  Το Magista διαθέτει επίσης νέο ημίψηλο κολάρο Dynamic Fit για πιο εφαρμοστή αίσθηση που επιτρέπει στο παπούτσι να ακολουθεί άψογα τις κινήσεις του σώματος και να αλληλεπιδρά με το έδαφος και την μπάλα.


«Το ημίψηλο κολάρο Dynamic Fit του Magista δεν είναι μόνο μια σχεδιαστική εντυπωσιακή καινοτομία. Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει καλύτερη αίσθηση του αθλητή με την μπάλα και το έδαφος», δήλωσε ο Phil McCartney, αντιπρόεδρος του τμήματος Footwear Sport Performance.  «Το ημίψηλο κολάρο επιτρέπει στο πόδι, τον αστράγαλο και το κάτω μέρος του ποδιού να λειτουργούν ως ενιαία μονάδα, δίνοντας έτσι έμφαση στη φυσική τους κίνηση.»

Φτιαγμένο για επιθέσεις που δεν μπορεί να σταματήσει κανείς
Το Magista έχει σχεδιαστεί για τον αθλητή που κινείται διαρκώς, κάνει επιθέσεις και καθορίζει το παιχνίδι.  Σε ένα παιχνίδι που είναι πιο γρήγορο από ποτέ - τόσο νοητικά όσο και σωματικά – ο χώρος είναι πολύ σημαντικός και ο έλεγχος της μεγάλης ταχύτητας καθοριστικός.  Όσο ο αθλητής που φοράει Magista δημιουργεί διαρκώς ευκαιρίες στο γρασίδι, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στο τι θα ακολουθήσει, να βλέπει την πάσα που κανείς άλλος δεν μπορεί να δει.  Το Magista αφήνει τον αθλητή ελεύθερο να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές του και να συγκεντρωθεί σε εκείνο το κλάσμα του δευτερολέπτου που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.
«Η εφαρμογή αυτού του παπουτσιού είναι τόσο μοναδική που δεν το σκέφτομαι καν όταν το φοράω», δήλωσε ο Andres Iniesta.  «Μου επιτρέπει να κινούμαι όπως θέλω ενστικτωδώς και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.»


Τεχνολογία Nike Flyknit
Η τεχνολογία Flyknit της Nike – η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα παπούτσια για τρέξιμο της Nike το 2012 και πιο πρόσφατα στα παπούτσια μπάσκετ KOBE 9 Elite Shoe – αφήνει τις συμβατικές διαδικασίες παραγωγής παπουτσιών δημιουργώντας ένα μονοκόμματο πάνω μέρος από ενιαίες λωρίδες.

«Το Flyknit είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε παπούτσια με επαναστατικά μοναδική εφαρμογή, δημιουργώντας μια αίσθηση παρόμοια με αυτήν της κάλτσας στο πόδι», δήλωσε ο McCartney.  «Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας Flyknit που αλλάζουν το παιχνίδι και τις προσαρμόζουμε ειδικά στο ποδόσφαιρο. Η φύση του δεύτερου δέρματος της τεχνολογίας Nike Flyknit φέρνει το πόδι πιο κοντά στην μπάλα και δημιουργεί μια εξαιρετικά φυσική εφαρμογή.»
Χρησιμοποιώντας μια ειδική κατασκευή βασισμένη στην τεχνολογία Flyknit της Nike, το Magista αγκαλιάζει το πόδι στην καμάρα, τη φτέρνα και το μπροστινό μέρος του ποδιού ενώ το πρόσθετο στοιχείο του κολάρου Dynamic Fit αγκαλιάζει το πόδι του αθλητή δημιουργώντας μια ενιαία μονάδα.

«Η ιδέα της τεχνολογίας Flyknit και του κολάρου Dynamic Fit αναγνωρίστηκε όταν αρχίσαμε να δοκιμάζουμε τα πρώτα μας μοντέλα. Ήταν μια ολοκαίνουρια εμπειρία», δήλωσε ο McCartney.  «Είναι σαν να φοράς ένα γάντι. Το γάντι ξεκινάει από τον καρπό, όχι από το μέσο του χεριού.  Αυτή η μετάβαση είναι απαραίτητη για να μην διακόπτεται η φυσική κίνηση του σώματος.»
Όσο η σχεδιαστική ομάδα της Nike εργαζόταν για να τελειοποιήσει το ύψος του κολάρου, διαπίστωσε μέσα από τις παρατηρήσεις των παικτών ότι το κολάρο Dynamic Fit όχι μόνο παρείχε πιο σταθερή εφαρμογή, αλλά και ότι οι αθλητές ένιωθαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις κινήσεις τους.
Για να προσθέσουν επιπλέον δύναμη και σταθερότητα στο πόδι όταν κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις, οι σχεδιαστές πρόσθεσαν νήματα Brio.  Τα νήματα αυτά είναι περασμένα απευθείας στο μονοκόμματο πάνω μέρος του παπουτσιού και ασφαλίζουν τα μπουντούζια στο πέλμα δίνοντας δύναμη παρόμοια με αυτήν μιας κρεμαστής γέφυρας.


Δημιουργήθηκε για μεγαλύτερο έλεγχο
Για συνεχή επαφή με το πόδι και μεγαλύτερο έλεγχο, το επάνω μέρος του Magista διαθέτει τρισδιάστατη υφή.   Ο παίκτης που φοράει Magista χρειάζεται μια πιο «επιθετική» υφή για να δημιουργηθεί τριβή με την μπάλα για καλύτερο ντριμπλάρισμα και χτύπημα της μπάλας.
«Στις προηγούμενες μεθόδους κατασκευής απαιτούνταν η προσθήκη πολλών στρώσεων στο επάνω μέρος του παπουτσιού για να εξασφαλιστεί αυτή η τριβή. Οι μέθοδοι αυτές όμως τελικά απομάκρυναν το πόδι από την μπάλα. Η τεχνολογία Flyknit της Nike μάς επιτρέπει να δημιουργήσουμε υφή απευθείας στο παπούτσι», δήλωσε ο McCartney.  «Η τρισδιάστατη πλέξη είναι κάτι καινούριο για τη Nike και για το ποδόσφαιρο και χρειάστηκε να γίνουν εκατοντάδες διορθώσεις για να πετύχουμε αυτό το τρισδιάστατο μοτίβο.  Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι εξαιρετική αίσθηση της μπάλας σε ένα μίνιμαλ πακέτο.
Για την προστασία του ποδιού από το νερό και το κρύο, η σχεδιαστική ομάδα της Nike ανέπτυξε μια ειδική εφαρμογή του NIKESKIN την οποία τοποθέτησε πάνω από το Flyknit.  Η εξωτερική επιφάνεια έχει πάχος λιγότερο από 0,1 χιλ. - είναι πιο λεπτή και από ένα φύλλο χαρτί - και ενσωματώνεται στην ύφανση για να ενισχύσει την προστασία από το νερό και να προσφέρει προστασία.


Δημιουργήθηκε για μεγαλύτερη πρόσφυση 
Ο αθλητής που φοράει Magista σταματάει, επιταχύνει και κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις ενώ παράλληλα ελέγχει την μπάλα.  Για αυτόν τον αθλητή, η Nike πρόσθεσε δυνατότητα περιστροφικής πρόσφυσης 360° μέσα από κωνικές τάπες και μια επιφάνεια από Pebax® και νάιλον για καλύτερη πρόσφυση.
Το συμπιεσμένο νάιλον προσφέρει μια εξαιρετικά αντικραδασμική επιφάνεια που προσφέρει δύναμη ενώ παραμένει απίστευτα ελαφριά.  Σε συνδυασμό με το Pebax, η κατασκευή αυτή επιτρέπει ευκαμψία στην κίνηση ενώ την βελτιώνει εξαλείφοντας τη μηχανική κάμψη (ένα σημείο όπου το πόδι πάντα λυγίζει στο ίδιο σημείο).
Το νάιλον εκτείνεται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και λειτουργεί ως πλαίσιο που βοηθάει τους αθλητές να πατούν σταθερά κι ύστερα να αναπηδούν από το έδαφος με μεγαλύτερη εκρηκτικότητα.  Επίσης, η Nike αφαίρεσε την εσωτερική σόλα για να φέρει τον αθλητή πιο κοντά στο έδαφος για καλύτερο κέντρο βάρους και καλύτερη πρόσφυση.  Τέλος, η εντελώς κωνική διαμόρφωση της τάπας είναι μοναδική στο Magista, επιτρέποντας περιστροφή 360 μοιρών.
Το Magista θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες στον ιστότοπο Nike.com στις 29 Απριλίου και για αγορά από τις 22 Μαΐου.Από την πλευρά της η Adidas...
Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του πρώτου πλεκτού ποδοσφαιρικού παπουτσιού στον κόσμο, του Samba Primeknit, η adidas δίνει στους φιλάθλους μια «γεύση» από τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του μέλλοντος, αποκαλύπτοντας το νέο adidas Primeknit FS.


Η limited edition του Primeknit FS θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, λευκό και κόκκινο χρώμα και είναι το πρώτο all-in-one υβρίδιο ποδοσφαιρικού παπουτσιού και κάλτσας στον κόσμο. Ο πρωτοποριακός “sock silhouette” σχεδιασμός προσφέρει μια μοναδική αίσθηση «δεύτερου δέρματος» που εφαρμόζει τέλεια από τα δάκτυλα ως την κνήμη, ενώ η κάλτσα βελτιώνει την επαφή της μπάλας με το πόδι σε σύγκριση με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τον παραδοσιακό σχεδιασμό.


Ενώ το Primeknit FS βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία σχεδιασμού και αντιμετωπίζεται ως πιλοτικό μοντέλο, η adidas συνεργάζεται με τους κορυφαίους παίκτες της ώστε να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του παπουτσιού προκειμένου να κυκλοφορήσει στα γήπεδα μέσα στη χρονιά. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός και οι φωτεινές πλέξεις του Primeknit FS αναμένεται να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση, διατηρώντας τη σταθερότητα και την αντοχή των συμβατικών ποδοσφαιρικών παπουτσιών. Κάθε κλωστή του παπουτσιού έχει κάλυψη υψηλής ακριβείας που εγγυάται αντοχή στο νερό ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.


Σε συνέχεια του Samba Primeknit που παρουσιάστηκε πρόσφατα, η τεχνολογία πίσω από το πρώτο πλήρες υβρίδιο πλεκτού παπουτσιού και κάλτσας, επιτρέπει την ενσωμάτωση βέλτιστων μηχανικών ζωνών για τις διαφορετικές ανάγκες κάθε παίκτη οποιουδήποτε επιπέδου.


Ο Markus Baumann, Senior VP του Global Football της adidas δήλωσε σχετικά: 
«Ακολουθώντας το λανσάρισμα του Samba Primeknit, του πρώτου πλεκτού παπουτσιού παγκοσμίως την προηγούμενη εβδομάδα, είμαστε ενθουσιασμένοι που δίνουμε στον κόσμο μια γεύση των μελλοντικών μας προϊόντων. Το adidas Primeknit FS είναι το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στα ποδοσφαιρικά προϊόντα της adidas και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την πρωτοκαθεδρία της στην ποδοσφαιρική καινοτομία».

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή