10 Μαρ 2014

Το πάμπλουτο κορίτσι - φάντασμα..Ποια είναι η 24χρονη δισεκατομμυριούχος, πρώτη στη λίστα Forbes;

Αγώνα κάνουν τα διεθνή πρακτορεία για μια φωτογραφία της Περένα Κέι, της 24χρονης Κινέζας, που είναι στην κορυφή της λίστας των νέων δισεκατομμυριούχων του πλανήτη.

Η Περένα Κέι είναι μια νεαρή Κινέζα η περιουσία της οποίας ξεπερνά τα 1,3 δισ. δολάρια. Μόλις 24 ετών, η ζάπλουτη κοπέλα από το Χονγκ Κονγκ κατατάσσεται πρώτη στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πιο νέους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Επιθυμώντας να περνά απαρατήρητη, η Κέι έχει ακόμη δύο ονόματα τα οποία χρησιμοποιεί ανάλογα με τις περιστάσεις ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμη ούτε μία φωτογραφία της. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι που συνέταξαν τη λίστα δεν κατάφεραν να βρουν έστω μία φωτογραφία στην οποία εικονίζεται, με αποτέλεσμα δίπλα στο όνομά της να υπάρχει το θολό περίγραμμα μιας γυναικείας φιγούρας.


Μυστήριο όμως δεν αποτελεί μόνο η όψη της Περένα Κέι αλλά και η ίδια της η ζωή. Είναι γνωστό ότι είναι ανύπαντρη και ότι κατάγεται από το Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία της όμως η οποία δραστηριοποιείται στην αγοροπωλησία ακινήτων εδρεύει στην πόλη Σενζέν στην επαρχία Κουανγκτόνγκ, περιοχή η οποία υπήρξε η πρώτη και μία από τις πιο επιτυχημένες ειδικές οικονομικές ζώνες της Κίνας. Στα επίσης περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με το πρόσωπό της στο καταστατικό της εταιρείας της, τη Logan Property Holdings, η δισεκατομμυριούχος Κινέζα με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου άλλοτε εμφανίζεται ως Κέι Περένα Οϊ Τινγκ και άλλοτε ως Τσι Πεϊλί.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Logan Property Holdings, αφότου κατέγραψε κέρδη ύψους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων εισήλθε στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Στην πρώτη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε, οι μετοχές της παρουσίασαν αύξηση 2,4%, γεγονός που απέφερε στην Κέι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια καθώς κατέχει, εκτός από τη θέση της μη εκτελεστικής διευθύντριας, το 85% των μετοχών.

«ΛΙΣΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ». Πέρα από τα χρόνια που χωρίζουν την Περένα Κέι από τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους όλου του κόσμου κάτω των 40 ετών, υπάρχει και μια άλλη διαφορά, ότι η νεαρή Κινέζα είναι υποχρεωμένη να διατηρεί εξαιρετικά χαμηλό προφίλ. Η αντίστοιχη λίστα «Forbes» στην Κίνα στην οποία εμφανίζονται τα ονόματα των 1.000 πλουσιότερων Κινέζων ονομάζεται «Hurun Report». Ο εκδότης της Ρούπερτ Χόγκεβερφ, με καταγωγή από το Λουξεμβούργο και διδακτορικό στη μανδαρινική κινεζική και στην ιαπωνική, διηγήθηκε στο BBC ότι μία ημέρα τον επισκέφτηκε απρόσκλητος στο γραφείο του ένας από αυτούς τους 1.000 πλουσιότερους Κινέζους. «Συνεχίστε τη δουλειά σας, μας προσφέρει πολλά» είπε και αποχώρησε. Σύμφωνα με τον Χόγκεβερφ, ο άνδρας αυτός κατά πάσα πιθανότητα ήθελε να του δείξει ότι το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα εκτιμά ιδιαίτερα τις όποιες πληροφορίες αφορούν τους πιο πλούσιους από τους εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζους.

Εδώ όμως έγκειται το πρόβλημα το οποίο προσπαθεί να επιλύσει και η Περένα Κέι κρατώντας χαμηλούς τόνους. Στην Κίνα χωρίς την έγκριση και την υποστήριξη του Κόμματος πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να αποκομίσει τόσο πολλά χρήματα. Γι' αυτόν τον λόγο όσοι κατάφεραν να τα αποκτήσουν μόνοι τους επιθυμούν να ζουν σαν να μην υπάρχουν. Δεν είναι τυχαίο ότι το «Hurun Report» έχει χαρακτηριστεί και «λίστα θανάτου». Ή αλλιώς, στη μανδαρινική, «λίστα των χοντρών γουρουνιών που προορίζονται για σφαγή» σχολίασε ο Χόγκεβερφ.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή