27 Φεβ 2014

«Ψηφιακό πορτοφόλι» μέσω smartphones

Με... ηλεκτρονικό πορτοφόλι θα είναι πλέον εξοπλισμένα κάποια από τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, αφού εκτιμάται από τους σχεδιαστές του νέου συστήματος πληρωμών...
ότι η συγκεκριμένη κρυπτογραφημένη μορφή θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές, σε σχέση με τις συμβατικές πλατφόρμες των πιστωτικών καρτών.


Σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας των πλαστικών καρτών με μαγνητικές λωρίδες, για να πραγματοποιείτα η αγορά, ο καταναλωτής - χρήστης της συσκευής θα πλησιάζει η συσκευή στο τερματικό μηχάνημα συναλλαγής της επιχείρησης (ταμείο). Ωστόσο, για την ώρα οι περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν ακόμη τις κάρτες για τις συναλλαγές τους, αφού η καινοτόμος μέθοδος είναι σε αρχικό στάδιο.

Συν τοις άλλοις, η χρήση του συστήματος έχει εφαρμοστεί σε λίγες επιχειρήσεις παγκοσμίως, ενώ είναι ενδεικτικό ότι στις ΗΠΑ, έκθεση που αφορά στο 2013 αναφέρει ότι μόνο το 6% των χρηστών smartphone είχε πραγματοποιήσει πληρωμή με αυτόν τον τρόπο μέσα στο έτος.

Σημειώνεται ότι VISA και MasterCard σχεδιάζουν να προωθήσουν τη χρήση του νέου τρόπου συναλλαγής, δίνοντας τη δυνατότητα στην πλατφόρμα NFC να λειτουργέι ανταλλάσοντας τραπεζικές πληροφορίες.

Πάντως, η ηλεκτρονική τραπεζική γενικότερα απασχολεί τους σχεδιαστές των επόμενων "έξυπνων" κινητών συσκευών. Ήδη η μία τεχνολογική "ναυαρχίδα", Samsung, δήλωσε ότι το νέο smartphone της, το Galaxy S5 θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να συναλλάσονται μέσω του PayPal πιστοποιώντας την ταυτότητά τους αντί για κωδικό πρόσβασης.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή