28 Φεβ 2014

Οι εννέα Έλληνες που θα μεταναστεύσουν στον Άρη..


"Άνθρωποι στον πλανήτη Άρη; Βοηθήστε μας να γίνει πραγματικότητα!" προέτρεπαν οι διοργανώτες του κάτι παραπάνω από φιλόδοξου εγχειρήματος-σεναρίου της πρώτης αποστολής εγκατάστασης αποίκων στο διάστημα!


Έστω κι αν τελικά δεν επιλέχθηκαν μεταξύ των 1.058 που πέρασαν την προεπιλογή, εννέα νέοι από την Ελλάδα ήταν ανάμεσά στους 200.000 και πλέον από 140 χώρες ενδιαφερόμενους να αφήσουν οριστικά πίσω τους τη Γη!

Γοητευμένος από το σύμπαν από μικρός, είδε τη ζωή στον Άρη ως μια μεγάλη πρόκληση. Στα 35 του σήμερα ο Αντώνης Ζέρβας δεν είχε να χάσει τίποτα όταν δοκίμαζε την τύχη του να βρεθεί στο διάστημα. Για την ακρίβεια, όχι μια απλή βόλτα ως εκεί, αλλά ως ένα από τα μέλη της διεθνούς ομάδας αποίκων που θα εγκατασταθούν μόνιμμα στον μακρινό "Κόκκινο Πλανήτη".

"Μόλις είδα σε link της NASA ανοιχτή πρόσκληση για το ταξίδι αυτό, άρχισα να διαβάζω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα Mars Οne. Ώσπου μία εβδόμαδα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή αφού σιγουρεύτηκα για την επιλογή μου. Σκέφτηκα πως ήταν μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψω στο διάστημα, δωρεάν, την ώρα που άλλοι, μεγιστάνες, πλήρωσαν εκατομμύρια ευρώ για μία εβδομαδιαία πτήση ως εκεί" λέει στα "Νέα".


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή