28 Φεβ 2014

Ξέρετε τι σημαίνει η λέξη ΗΛΙΚΙΑ και ποια η σχέση της με την Αρχαία Ελλάδα;;;;


To σπουδαιότερο απομεινάρι του πολιτισμού της «Χρυσής Εποχής» είναι η γλώσσα. Η Ομηρική (Ελληνική) γλώσσα που αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν όλες οι σύγχρονες γλώσσες. Κάθε ελληνική λέξη έχει και ένα νόημα . π.χ.

Όταν ρωτάμε κάποιον τι ηλικία έχει, αυτόματα τον ρωτάμε πόσων ετών είναι, δηλαδή πόσες περιστροφές γύρω από τον Ήλιο έχει κάνει. Αυτοί που την καθόρισαν να λέγεται έτσι, είχαν άριστη γνώση του σχήματος της Γής, του Ήλιου και του ηλιοκεντρικού συστήματος. Είναι αστείο να υποστηρίζουμε ότι την εποχή του Ομήρου οι Έλληνες (που χρησιμοποιούσαν τη λέξη ηλικία), θεωρούσαν τη Γή επίπεδη, σφάλμα το οποίο αντιλήφθηκαν οι επιστήμονες την Αναγέννηση.


Ο Κοπέρνικος, ο Γαλιλαίος κι άλλοι αντέγραψαν ή απλά επανέλαβαν αυτά που μας ήταν ήδη γνωστά από τα πανάρχαια χρόνια. Η λέξη ηλικία είναι σύνθετη, αποτελούμενη από τις λέξεις ήλιος και κίω που σημαίνει πορεύομαι, ελίσσομαι, εξ ού κισσός, ο οποίος ελίσσεται γύρω από τα δέντρα. Η λέξη ηλικία είναι ομηρική.

Άλλα απομεινάρια του πολιτισμού της «Χρυσής Εποχής» είναι τα κοινά σύμβολα που έχουν βρεθεί σε όλη τη Γή. Για παράδειγμα Γοργόνεια (κεφαλές Μέδουσας) έχουν βρεθεί εκτός από την Ελλάδα και στην Ιταλία, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στους Ίνκας, στο Γιουκατάν της Ν. Αμερικής κτλ.

Μαίανδροι έχουν βρεθεί στους Αζτέκους του Μεξικού, στην Αριζόνα κτλ. Διπλοί πελέκεις έχουν βρεθεί στο Οχάιο, στο Μπίμινι και στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Νορβηγία κτλ. Αγκυλωτοί Σταυροί βρέθηκαν σε όλη την Ευρώπη (πχ Ρώμη, Πομπηία, Γερμανία, Ουγγαρία, Μυκήνες κτλ), σε πολλές περιοχές της Ασίας, της Ν. Αμερικής (πχ Μάγια) και της Β. Αμερικής (σε Ινδιάνους κτλ). Όλα αυτά είναι Ελληνικά .

Κάτω Ελληνικά σύμβολα στην Ιρλανδία . (τα κάνανε και αυτά δικά τους)

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή