27 Φεβ 2014

Αυστηρότερα μέτρα κατά του καπνίσματος ψήφισαν οι ευρωβουλευτές..(Βίντεο)


Την απαγόρευση των αρωματικών τσιγάρων από το 2020 αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, οι ευρωβουλευτές την Τετάρτη παρά τις πιέσεις της καπνοβιομηχανίας.
Η νέα οδηγία αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ στις 14 Μαρτίου και τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόσουν τις διατάξεις εντός δύο ετών από την ημερομηνία που η αναθεωρημένη οδηγία θα τεθεί σε ισχύ.

«700 χιλιάδες Ευρωπαίοι πεθαίνουν πρόωρα εξαιτίας της χρήσης καπνού και τσιγάρων. Και αυτό είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τις αυτοκτονίες, τα ναρκωτικά, τα εργατικά ατυχήματα, τα τροχαία και το aids» δήλωσε ο Σουηδός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρλ Σλάιτερ.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν και τα πακέτα των τσιγάρων τα οποία θα καλύπτονται στο εξής κατά 65% από προειδοποιητικές εικόνες όπως εξηγεί και ο αρμόδιος επίτροπος υγείας Τόνιο Μποργκ.

«Το αποτέλεσμα θα είναι ότι τα προϊόντα καπνού θα μοιάζουν με προϊόντα καπνού και όχι με καλλυντικά όπως αυτό. Αυτό είναι ένα πακέτο που αγοράστηκε στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι ένα πολύ ελκυστικό πακέτο που μοιάζει με άρωμα. Αυτό λοιπόν δεν θα είναι δυνατόν, τα προϊόντα καπνού θα μοιάζουν με προϊόντα καπνού».

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυτά θα θεωρούνται είτε φάρμακα, αν βοηθούν στο σταμάτημα του καπνίσματος, είτε προϊόντα καπνού, και θα διέπονται από την ανάλογη νομοθεσία.
Προβλέπεται επίσης η κατάργηση των πακέτων που περιέχουν λιγότερα από 20 τσιγάρα, καθώς είναι φθηνότερα και, επομένως, πιο προσιτά στα παιδιά.



 euronews

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή