26 Φεβ 2014

Υποψήφιος δήμαρχος παραχωρεί δωρεάν…γη για επίδοξους νέους αγρότες


Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία και μαζί της και οι προεκλογικές παροχές. Υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων υποστήριξε πως ο δήμος έχει στην κατοχή του περίπου 48 χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής αγροτικής γης, έκταση που θα μπορούσε να παραχωρηθεί για αξιοποίηση -ακόμη και δωρεάν- σε νέους αγρότες ή και υφιστάμενους παραγωγούς και μικροκαλλιεργητές.


Σύμφωνα με το Βήμα, ο Χρυσόστομος Βούζας της «Συμμαχία Πολιτών» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευρά του δήμου, σε τομείς της αποκαλούμενης «κοινωνικής οικονομίας» στηρίζοντας είτε συμμετοχικά, είτε επιστημονικά, σε καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα και ομάδες παραγωγών.

Μάλιστα, εξήγγειλε τη δημιουργία -επί υφισταμένων υποδομών-, ξενώνων υποδοχής και φιλοξενίας παιδιών των οποίων οι γονείς προέρχονται από τα χωριά της περιοχής.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή