25 Φεβ 2014

Οι μύθοι των προγονών μας είναι κωδικοποιημένα μηνύματα..


Ας πάμε σε ένα μύθο ο οποίος αναφέρετε στο όνομα της θεάς Ήρας :Ας πάρουμε τον μύθο που αναφέρει τον λέοντα της Νεμέας .Ας δούμε τώρα τι λέει αυτός ο μύθος μέσα από το....
νεότερο εγκυκλοπαιδικό λεξικό του ηλίου, τόμος 9 λίμα Ηρακλής, ο λέων της Νεμέας είναι ο πρώτος άθλος του Ηρακλή κατά την θεογονία (326) ο λέων αυτός ήταν γιος της Έχιδνας και ενός αδερφού της Θηβαϊκής σφίγγας, απόγονος του Όρθρου γιου του Τυφώνος.



Τον ανέθρεψε η Ήρα η οποία τον εξαπέλυσε μετά στο δάσος της Νεμέας (οθεν μηλοδαϊκταν θρέψε λευκώλενος Ήρα). Περιφερόμενος εκεί ανερχόμενος εις τα όρη Τρίτων και Απέσαντα ήταν η μάστιγα της περιοχής. Κατά την λαϊκή του τόπου παράδοση ο λέων αυτός ήταν γιος της σελήνης η οποία κατά παράκληση της Ήρας τον άφησε να πέσει επί του Απέσαντος. Κατά τον Διόδωρο ήταν «άτρωτος σιδήρω και χαλκώ και λίθω» εδώ δώστε προσοχή.
Πρώτον στην πτώση του όντος (λέων της Νεμέας) από τον ουρανό και το ότι ήταν σιδερένιο, χάλκινο και λίθινο συνάμα. Ήταν δηλαδή ο λέων της Νεμέας εξωγήινη οντότητα, ήταν ρομπότ ή κάτι άλλο;

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή