27 Φεβ 2014

Αυτή είναι η βαθύτερη «μπλε τρύπα» του κόσμου για την οποία συρρέουν δύτες από όλο τον κόσμο [εικόνες]


Η Dean's Blue Hole τραβάει το ενδιαφέρον κάθε δύτη από όλο τον κόσμο καθώς αποτελεί τη βαθύτερη «μπλε τρύπα» στον κόσμο. Βρίσκεται Long Island, στις Μπαχάμες και πρόκειται για έναν όρο που δίνεται στις κάθετες σπηλιές των οποίων η είσοδος είναι κάτω από το νερό.

Ενώ οι περισσότερες μπλε τρύπες και καταβόθρες φθάνουν σε μέγιστο βάθος τα 110 μέτρα, η Dean's Blue Hole ξεπερνά τα 200 μέτρα, γεγονός που την καθιστά μοναδική.


Το όνομα αυτού του φαινομένου προέρχεται και από το χρώμα της τρύπας καθώς λόγω του μεγάλου βάθους, το νερό της περιοχής γίνεται σκούρο μπλε. Οι μπλε τρύπες σχηματίστηκαν την εποχή των παγετώνων, όταν το επίπεδο της θάλασσας ήταν 100-200 μέτρα χαμηλότερο από ότι είναι σήμερα.

Η Dean's Blue Hole αποτελεί ένα δημοφιλές σημείο για ψαροντούφεκο και καταδύσεις, ενώ εκεί διοργανώθηκε και το Παγκόσμιο Κύπελλο ελεύθερης κατάδυσης με νικητή τον William Trubridge από τη Νεα Ζηλανδία που βούτηξε σε βάθος 121 μέτρων χωρίς αέρα.






Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή