25 Φεβ 2014

Έλληνες πήγαν στην νήσο του Πάσχα.


Όταν εξιστορούν το παρελθόν τους, οι ντόπιοι κάτοικοι (ανάμεσά τους και λευκοί)της νήσου του Πάσχα επιβεβαίωνουν ότι ήταν απόγονοι του....
θεού Ήλα-Τίκι και του Ρόγγου . Το δεύτερο όνομα «Ρόγγου» παραπέμπει στον Ρα=Βασιλέα Γου ή Γύη. Ο Γύης, ήταν τοποθετημένος φρουρός στο νησί από τον Δία για να φυλάει τον εξόριστο Κρόνο και τους συμμάχους του (Θεογονία 807-819). Το συγκεκριμένο νησί, έγινε η φυλακή των Τιτάνων λόγω του ότι ήταν και είναι ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά στον κόσμο. Τα περίφημα και πασίγνωστα γιγαντιαία αγάλματα «Μοάι», έχουν το όνομα «Μάτε Κίτε Ράνη».



Η ονομασία αυτή μεταφράζετε ως «μάτια κοιτούν ουρανό», εξάλλου το βλέμμα των αγαλμάτων κοιτά προς τον ουρανό. Ο Γερμανός καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Nors S. Josephson, μετά από οκτάχρονη έρευνα συνόψισε τα πορίσματά του στο αγγλόγλωσσο βιβλίο «Greek Linguistic Elements in The Polynesian . Εκεί υπάρχουν 808 αρχαίες Ελληνικές λέξεις, που οι ρίζες τους υπάρχουν στις Πολυνησιακές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και του Νησιού του Πάσχα. Πολυετής έρευνα του Aμερικανού καθηγητή Nορς Σίγκουρντ Γιόζεφσον καταδεικνύει τα αρχαία ελληνικά και κυρίως λέξεις από τον πολιτισμό των αρχαίων Kυκλάδων και της Kύπρου, έχουν «περάσει» στην πολυνησιακή διάλεκτο και ειδικά στο ιδίωμα της Nήσου του Πάσχα.

«Mεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός λέει ο καθηγητής ότι στη Nήσο του Πάσχα υπάρχει ένα μνημείο ιστορικό, που το λένε Ahu Te-pito-te kura. Είναι ένας στρογγυλός ομφάλιος λίθος, που κατασκεύασαν για να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους, τον Oμφαλό της Γης όπως είχαν στο μυαλό τους την Eλλάδα», λέει ο Nορς Γιόζεφσον.
Σχόλιο. O ομφαλός του κόσμου όπως ξέρουμε είναι στους Δελφούς. Εκεί συναντήθηκαν οι δυο αετοί που έστειλε ο Δίας να κάνουν το γύρο της γης. Ο αντίποδας είναι στην νήσο του Πάσχα. Το έχουν βλέπετε διατηρήσει οι κάτοικοι του νησιού και λένε ότι κατάγονται από το μέρος του ομφαλού της γης δηλ. την Ελλάδα . Κάτω ο ομφαλός της νήσου του Πάσχα ο ομφαλός στους Δελφούς



Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή