25 Φεβ 2014

Στρείδι για ρεκόρ Γκίνες: Το μεγαλύτερο όστρακο στον κόσμο φτάνει τα 36 εκατοστά


Το γιγάντιο στρείδι που είχε εντοπιστεί τον Οκτώβριο στο θαλάσσιο Πάρκο της Δανίας, θεωρείται και επίσημα πλέον, το μεγαλύτερο οστρακοειδές του κόσμου, κερδίζοντας μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Το στρείδι, που ζει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Wadden της Δανίας στη βόρεια θάλασσα, έχει μήκος 35,56 εκατοστά, πλάτος 10,69 εκατοστά και πρόκειται για το μεγαλύτερο ζωντανό στρείδι του κόσμου.Οπως εξηγεί η βιολόγος Κριστίν Ντιτλεφσεν, «το στρείδι είναι ζωντανό και βρίσκεται στο Θαλάσσιο Πάρκο. Το ταΐζουμε φυτοπλαγκτόν και βλέπουμε ότι τρέφεται καλά, γι' αυτό ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε ζωντανό για πολλά χρόνια. Υπολογίζουμε ότι είναι 15-20 χρονών. Για να μάθουμε την πραγματική του ηλικία θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να πεθάνει με φυσικό τρόπο. Τα στρείδια μπορούν να ζήσουν για πολλές δεκαετίες»

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή