28 Φεβ 2014

26χρονη μετά από μεταμόσχευση προσώπου κατάφερε να ξαναβγεί από το σπίτι της..

Πρώτα ήταν έτσι ...εξαιτίας του καρκίνου που την είχε προβάλει..
Μια 26χρονη κοπέλα από την Πολωνία, μετά από τη μεταμόσχευση προσώπου στην οποία υποβλήθηκε, κατάφερε να επανέλθει στην κανονική της ζωή.
Το πρόσωπο της κοπέλας, εξαιτίας του καρκίνου που την είχε προσβάλει, είχε παραμορφωθεί εντελώς, κάτι που δεν της επέτρεπε να μιλήσει, να μασήσει την τροφή της και να καταπιεί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την πετυχημένη επέμβαση, η Joanna, όπως είναι το όνομά της, ευχαρίστησε την οικογένεια του ατόμου που της χάρισε το πρόσωπό του, καθώς και τους γιατρούς που την εγχείρησαν.
Εμφανώς χαρούμενη μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση προσώπου, η Joanna δήλωσε πως είναι ευτυχισμένη που επιτέλους έχει ωραία φρύδια, ενώ ο γιατρός που πραγματοποίησε τη χειρουργική επέμβαση δήλωσε αισιόδοξος για την ανάνηψη της 26χρονης.

Ο γιατρός που πραγματοποίησε τη δεύτερη αντίστοιχη επέμβαση στην Πολωνία δήλωσε πως το χειρουργείο είχε διάρκεια 23 ώρες και στην κοπέλα μεταμοσχεύθηκε περίπου το 80% του δέρματος του προσώπου της.


Μετά την μεταμόσχευση προσώπου..
Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο, μετά το πρόγραμμα αποκατάστασης στην κοπέλα θα μπορέσει να επανέλθει πλήρως η αποκατάσταση της ομιλίας και της κατάποσης, ενώ θα μπορεί να μασήσει την τροφή της και πάλι.

Το πρόσωπο της Joanna παραμορφώθηκε λόγω της νευροϊνωμάτωσης, μιας μορφής καρκίνου, που συνήθως κληρονομείται από τους γονείς και επηρεάζει τον νευρικό ιστό. Δεν έχει θεραπεία, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες η μεταμόσχευση προσώπου δίνει τη λύση, επειδή το πρόσωπο του δότη έχει διαφορετικά γονίδια, κάτι που αποτρέπει την επανεμφάνιση του καρκίνου. (e-radio)

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή