15 Μαΐ 2012

Η αρχαιότερη βραχογραφία, απεικονίζει «πορνό»!


Ανθρωπολόγοι από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ανακάλυψαν στη Νότια Γαλλία μία χαραγμένη με σχέδια ασβεστολιθική πλάκα βάρους ενάμιση τόνου, η οποία, χρονολογούμενη προ 37.000 ετών περίπου, θεωρείται η αρχαιότερη βραχογραφία που έχει ποτέ βρεθεί και μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, μεταξύ άλλων απεικονίζει ένα...
γυναικείο γεννητικό όργανο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ανθρωπολογίας Ράνταλ Γουάιτ του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας των Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το “Science”, ανέφεραν ότι η ανακάλυψη, που έγινε στην περιοχή Αμπρί Καστανέ, δείχνει τον ρόλο που ήδη έπαιζε η τέχνη στην καθημερινή των ανθρώπων εκείνης της εποχής στην Ευρώπη (η λεγόμενη πρώιμη Ωρινάκια εποχή που διήρκεσε έως πριν από 28.000 χρόνια περίπου).
Το Αμπρί Καστανέ, ένα ρηχό σπήλαιο στην κοιλάδα του ποταμού Βεζέρ, όπου διεξάγονται έρευνες εδώ και 15 χρόνια, όπως και στο γειτονικό Αμπρί Μπλανσάρ, θεωρούνται ανάμεσα στις αρχαιότερες τοποθεσίες σε όλη την έκταση της Ευρασίας, όπου έχουν βρεθεί ανθρώπινα τεχνουργήματα με συμβολισμό. Εκτός από τα χαραγμένα σχέδια και τη ζωγραφική πάνω σε βράχους, έχουν ανακαλυφθεί τρυπημένα δόντια ζώων, τρυπημένα κοχύλια, χάντρες από ελεφαντόδοντο και στεατίτη (σαπωνόλιθο) κ.α.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή