6 Απρ 2012

Ο εξορκισμός της Emily Rose (αληθινό Βίντεο)

Σίγουρα όλοι θυμάστε την ταινία «Ο εξορκισμός της Εmily Rose» που προβλήθηκε πριν από λίγα χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες και ήταν βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Το κανονικό όνομα της «Emily Rose» ήταν Anneliese Michel και γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1951, σε ένα χωριό της Βαυαρίας, από βαθιά θρησκευόμενους γονείς.

Ήταν μόλις 17 ετών, όταν ένα βράδυ άρχισε εντελώς ξαφνικά να έχει σπασμούς σε όλο της το σώμα. Η διάγνωση των γιατρών ήταν «επιληψία». Η κατάσταση της ολοένα και χειροτέρευε και οι δικοί της αναγκάστηκαν να....

την μεταφέρουν σε ψυχιατρική κλινική. Αυτό όχι μόνο δεν την βοήθησε, αλλά την οδήγησε και στην κατάθλιψη!

Επηρεασμένη προφανώς από το έντονα θρησκευτικό περιβάλλον που μεγάλωσε, η Anneliese έπεισε τον εαυτό της ότι έχει καταληφθεί από δαίμονες. Οι γιατροί της χορηγούσαν φάρμακα για τις ψυχώσεις, αλλά εκείνη επέμενε πως η μόνη λύση στο πρόβλημά της ήταν μία και μοναδική: εξορκισμός!

Όμως, κανείς δεν αναλάμβανε τον εξορκισμό της! Είχαν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια. Η Anneliese σταμάτησε να τρώει φαγητό γιατί -όπως έλεγε- οι δαίμονες δεν της το επέτρεπαν και άρχισε να τρέφεται με αράχνες και μύγες και να πίνει τα ίδια της τα ούρα! Τα ουρλιαχτά της αναστάτωναν νύχτα και μέρα την γειτονιά, καθώς έσπαγε σταυρούς και κατάστρεφε εικόνες του Χριστού και άλλα ιερά σύμβολα.

Έναν ολόκληρο χρόνο κράτησε ο εξορκισμός! Μία φορά την εβδομάδα οι δύο ιερείς επισκέπτονταν την Anneliese στο σπίτι της και πάλευαν με τους δαίμονές της. Οι αντιδράσεις της μερικές φορές ήταν τόσο δυνατές που έπρεπε να την αλυσοδένουν στο κρεββάτι της!

Τους πρώτους μήνες των εξορκισμών, υπήρξε ένα διάστημα αισθητής βελτίωσης. Η Anneliese άρχισε να πηγαίνει πάλι σχολείο, έδωσε εξετάσεις στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Würzburg και δειλά δειλά επισκεπτόταν την εκκλησία.

Το διάλειμα όμως κράτησε για λίγο. Οι «δαίμονες» επέστρεψαν ακόμη πιο ισχυροί και για εβδομάδες ολόκληρες η κοπέλα δεν δεχόταν τροφή. Οι δύο ιερείς αποφάσισαν τότε να ηχογραφούν τους εξορκισμούς και να τραβούν φωτογραφίες, μήπως έτσι μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιες λεπτομέρειες που θα τους βοηθούσαν.



Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή