4 Απρ 2012

Έγινε μητροκτόνος στα 14 λόγω...τηλεόρασης

16 χρόνια κάθειρξη για τον έφηβο που σκότωσε τη μητέρα του επηρεασμένος από μια σαπουνόπερα.

Ως έναν επικίνδυνο δολοφόνο φανταζόταν τον εαυτό του ο 15χρονος Βρετανός που οδηγήθηκε χθες στη φυλακή για την δολοφονία της μητέρας του, πέρσι το Πάσχα.

Ο Ντάνιελ Μπάρτλαμ, επηρεασμένος από τις σειρές που έβλεπε στην τηλεόραση...
έγινε ο ίδιος δολοφόνος χτυπώντας, την Κυριακή του Πάσχα του 2011, τη 47χρονη μητέρα του, Τζάκι, με σφυρί επτά φορές στο κεφάλι και καίγοντας κατόπιν το πτώμα της (κι όλο το σπίτι!) σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Όταν η αστυνομία έκανε έρευνα στον υπολογιστή του 15χρονου ανακάλυψε ότι ο έφηβος είχε εμμονή με τις δολοφονίες και τα εγκλήματα καθώς είχε συγκεντρώσει εκατοντάδες βίντεο με διάφορους, ως επί το πλείστον απεχθείς, τρόπους δολοφονίας.
Το παιδί από την ηλικία των 8 ετών μάλιστα έβλεπε την ταινία «Saw» («Σε Βλέπω») και άλλα παρόμοια θρίλερ, ενώ τη νύχτα της δολοφονίας υποστήριξε στους ανακριτές ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν μασκοφόρο ο οποίος επιτέθηκε στη μητέρα του -πράγμα το οποίο ήταν αποκύημα της φαντασίας του.

Όπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία, ο νεαρός είχε εμμονή με τον ήρωα μιας Βρετανικής σαπουνόπερας, της «Coronation Street». Ο Ντάνιελ ειχε ταυτιστεί με τον «Τζον Στέιπ», έναν τυχοδιώκτη που διαπράττει έναν παρόμοιο φόνο στην σειρά κι έκτοτε ήθελε να μιμηθεί τον τρόπο δράσης του. Ο «Στέιπ» στη σαπουνόπερα δολοφόνησε μια γυναίκα με ένα σφυρί και κατόπιν πέταξε το πτώμα της στον τόπο ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος ώστε να απαλλαγεί από τις υποψίες.

Μάλιστα, ειχε φροντίσει να γράψει για τα… μελλούμενα στο ιδιο του το κομπιούτερ: «ένα απόγευμα σκότωσε τη μητέρα του, Τζάκι, με ένα σφυρί και κατόπιν έκανε το σπίτι του να μοιάζει σαν κάποιος διαρρηκτής να εισέβαλλε σε αυτό, προτού βάλει φωτιά στην οικία του και το πτώμα της μητέρας του», ειχε γράψει σε ένα έγγραφο που ο αμελής νεαρός ειχε ξεχάσει να σβήσει από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.

Ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση και καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών τον Ντάνιελ ειπε πως «ο κατηγορούμενος ειχε βυθιστεί σε έναν δικό του κόσμο, όπου τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας ήταν θολά για τον ίδιο».

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή