7 Μαρ 2012

Αστεροειδής κατευθύνεται προς τη γη…

Πολύ κοντά από τον πλανήτη μας θα περάσει ένας μεσαίου μεγέθους αστεροειδής στις 15 Φεβρουαρίου του 2013, ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων της NASA, η Γη δεν κινδυνεύει, παρά τη σχετική ανησυχία που έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται διεθνώς.


Ο αστεροειδής, που εκτιμάται ότι έχει πλάτος περίπου 45 μέτρων, ονομάζεται 2012 DA14 και, σύμφωνα με το Space.com θα πλησιάσει τόπο πολύ τη Γη, που θα βρεθεί σε μικρότερη απόσταση από τους τεχνητούς δορυφόρους που έχουν τεθεί σε γεωστατική τροχιά.

Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακοίνωσαν ότι ο αστεροειδής θα περάσει από τη Γη σε απόσταση έως 20.400 χιλιομέτρων περίπου, ενώ οι γεωστατικοί δορυφόροι κινούνται σε ύψος 35.800 χιλιομέτρων. Αλλοι μη γεωστατικοί δορυφόροι βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερο ύψος, ενώ ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κινείται σε απόσταση περίπου 386 χλμ. από τη Γη.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή