22 Φεβ 2012

Έτοιμο και το τεχνητό κρέας!

Λωρίδες μυϊκού ιστού κατάφεραν να δημιουργήσουν Ολλανδοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα και όπως εκτιμούν μέσα στο έτος θα είναι έτοιμο το κρέας του δοκιμαστικού σωλήνα.
Στόχος των ερευνητών, από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, είναι να ανακαλύψουν έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο παραγωγής κρέατος ο οποίος θα καταργεί την ανάγκη εκτροφής ζώων.

Η ερευνητική ομάδα έχει δημιουργήσει μικρά κομμάτια ζωικού μυϊκού ιστού μήκους περίπου δύο εκατοστών, πλάτους 1 εκατοστού και πάχους ενός χιλιοστού. Στη συνέχεια οι επιστήμονες θα αναμείξουν αυτά τα κομμάτια με αίμα και τεχνητό λίπος με απώτερο στόχο την παραγωγή ενός χάμπουργκερ.
Το κόστος για τη δημιουργία των τεχνητών χάμπουργκερ αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 240.000 ευρώ.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή