31 Ιαν 2012

Περού....Τρίχρονο αγόρι κυοφορεί το δίδυμο αδελφό του

Φαινόμενο «παρασιτικού δίδυμου» στο Περού
Γιατροί σε νοσοκομείο του Περού ετοιμάζονται να κάνουν αυτή την εβδομάδα μια εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση αφαίρεσης ενός «παρασιτικού δίδυμου» (parasitic twin) από το στομάχι ενός τρίχρονου παιδιού.

Ο γιατρός Κάρλος Άστοκόντορ επικεφαλής της ομάδας που θα κάνει το χειρουργείο στο νοσοκομείο Las Mercedes είπε ότι αυτή η παράξενη μετάλλαξη είναι εξαιρετικά σπάνια και οι γιατροί εκτιμούν πως συμβαίνει .......
κάθε 500.000 γεννήσεις.

Όπως αναφέρει η Huffington Post, κανονικά το τρίχρονο αγοράκι θα είχε αποκτήσει από την γέννα, ένα δίδυμο αδελφό. Όμως το έμβρυο του δίδυμου αδελφού του, απορροφήθηκε κατά την κύηση από το έμβρυο του άλλου αγοριού, πριν ακόμα σχηματιστούν οι πνεύμονες, η καρδιά και ο εγκέφαλος.



Τώρα το «παρασιτικό δίδυμο» ζυγίζει περίπου 1 κιλό και έχει αναπτύξει σύμφωνα με τους γιατρούς μάτια, μαλλιά και κάποια κόκαλα.

Το φαινόμενο του «παρασιτικού αδελφού» είχε εντοπιστεί και σε ένα παιδάκι στο Νεπάλ το 2009.
Π/Θ




Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή